Borászat

2016.05.30. 16:35

Az adonyi borászok a velencei ünnepen - Tizenhárom aranyérmet osztott ki a zsűri

Dunaújváros - A Velencei-tónál, a Bence-hegyen tartották meg szombaton a Szent Orbán Borünnepet és a Velence Piknik rendezvényt.

Agárdy Csaba

A program délelőtt tizenegy órakor a Kodolányi főiskola jazz tanszékének hallgatóinak a műsorával kezdődött, majd folyamatosan egymást érték az előadások a Vörösmarty pincénél. A nap egyik kiemelkedő koncertje Török Ádámé volt, aki a Mini elnevezésű formációjával lépett színpadra kora délután. Látványos volt a Szent Benedictus Borrend felvonulása a remek Marchin Jazz Band kísérete mellett. A megjelenteket L. Simon László államtitkár köszöntötte. A felvonuláson több borrend is részt vett, köztük az adonyi Dunamenti Szent Orbán Borrend is. A borrend zászlaját Paulusz Imre kancellár vitte. A felvonulás után borrendi avatás és borverseny eredményhirdetés volt - összesen tizenhárom aranyérmet adott ki a zsűri.

Paulusz Imre kancellár vezette az adonyi borrendet. Fotó: amatőr felvétel

Az adonyi borrend képviseletében Paulusz Imre elmondta, évek óta nagyszerű kapcsolatban vannak a Szent Benedictus Borrenddel, rendszeresen meghívják egymást az eseményeikre. A Szent Orbán Borünnepen többször is részt vettek már, ezúttal is nagy örömmel fogadták a meghívást, és remekül érezték magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!