Borosta

2015.05.20. 22:02

A világ legjobb pilótái

2015-ben a Red Bull Air Race világbajnokság visszatér a magyar fővárosba! A világ legjobb pilótái 2009 óta nem cikáztak Budapest festői környezetében, azonban 2015-ben ismét beveszik a város légterét.

Viola Beata

Újra itt a Red Bull Air Race: a világ leggyorsabb motorsportjának versenyzői a hétvégén Japánba látogattak. A pálya mindenki számára újdonság volt, hiszen az egymilliós nagyváros, Csiba egén most először rendeztek versenyt. Hatvanezer fős tömeg előtt aratott bravúros győzelmet Paul Bonhomme a Red Bull Air Race japán futamán. A címvédő brit versenyző mögött az Ausztráliát képviselő Matt Hall végzett, míg a bronzérmet a német Matthias Dolderer vihette haza. A magyar pilóta, Besenyei Péter motorhiba miatt a tizenharmadik helyről búcsúzott.

A következő Red Bull Air Race-nek a horvát tengerpart elbűvölő történelmi városa, Rovinj ad otthont május 30-31-én. A negyedik verseny július 4-5-én, Budapesten, a lassan hömpölygő Duna fölött kerül megrendezésre, melyet az érdeklődők a Duna partjáról követhetnek figyelemmel.

A versenyen kívül is rengeteg látványosság várja a látogatókat. Mivel a futam Budapest szívében kerül megrendezésre, így a város összes nevezetessége karnyújtásnyira helyezkedik el.

Érdemes végiglátogatni a Világörökség budapesti helyszíneit: a Duna pesti partján elhelyezkedő neogótikus stílusban épült Országházat, a Magyar Tudományos Akadémiát, a Széchenyi teret, az 1907-ben épült szecessziós stílusú Gresham-palotát. A budai oldalon található Gellért hegyen található a Szabadság-szobor és a remek panorámát adó Citadella. Közvetlenül a verseny szomszédságában található Várnegyed, ahol a nyugalmat árasztó római köves utakon sétálgatva a látogató úgy érezheti, egy pillanatra visszacsöppen a múltba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!