Borosta

2014.09.18. 15:22

Céges ajándékozás stressz mentesen – csinálja így! (x)

Közeledik az év vége, és még sehol nem jár a céges ajándékok elkészíttetése és összeállítása kapcsán?

Szeretné, ha karácsony előtt megérkeznének mindenhová a csomagok, de úgy tűnik, ez a jelenlegi állás szerint lehetetlen? Ha jövőre szeretné másként csinálni, és időben nekifogni mindazoknak a teendőknek, melyek a területet érintik, kövesse hasznos tanácsainkat, melyek cégvezetőknek, vagy az ajándékozás részleteinek kidolgozásával megbízott kollégáknak is remek választásnak bizonyulnak! A Hónap Ajándéka ajándékküldő szolgálat is úgy tapasztalja, hogy megéri a céges ajándék kiválasztását már hónapokkal az év végi hajtás előtt elintézni, így ezzel már biztosan nem lesz gond a sokszor egyébként is sűrűre sikeredett decemberi hónapban.

Az év végi rohanásban sok stressztől megkímélheti magát, ha a következő kérdéseket már időben felteszi saját magának a céges ajándékokat illetően:

Ha mindezeket átgondolja és megválaszolja, nagy valószínűséggel már körvonalazódni is látszanak a teendők.

Ajándékválasztás alkalmával dönthet a megajándékozott neme, kora szerint, de azt is szem előtt tarthatja, hogy milyen kapcsolatban van az adott üzleti partnerrel. Mivel céges ajándékról van szó, így a teljesen személyes jelleget jobb, ha nélkülözi, és némileg üzleti keretek között marad. Fontos azonban, hogy személyre szólóan ajándékozzon, és megtalálja azt a kényes egyensúlyt, ami a sablonon túlmegy, de mégsem csap át túlzott személyeskedésbe.

A költségek mindig kritikus pontnak számítanak, s nincs ez másként a céges meglepetések kapcsán sem. A rendelkezésre álló összeg nyilvánvalóan behatárolja, mit választhat, de a takarékoskodás nem jelent automatikusan egyet azzal, hogy cége képviseletéhez méltatlan színvonalon kellene ajándékoznia. A kreativitás és a személyre szóló jelleg sokkal többet érnek, mint a méregdrága ajándékok, melyeket ráadásul sokan nem is néznek jó szemmel az üzleti partnerek közül.

Nem ritka, hogy az üzleti kapcsolat jellege, közelsége, vagy éppen a megajándékozandó személye, pozíciója alapján kerülnek kiválasztásra az ajándékok. Előfordulhat, hogy kisebb és nagyobb meglepetések is beszerzésre kerülnek. Elöljáróban fontos, hogy megfelelően összeállított listát készítsen arról, miből, hány darabra lesz szüksége. Ez különösen azoknál a cégeknél bír kiemelt jelentőséggel, amelyeknek nagyszámú ügyféllel és megajándékozandó személlyel kell számolniuk.

Az egyedi ajándékok mindig is nagy népszerűségnek örvendtek. Legyen szó azonban akár rendelésre gyártásról, egyedi csomagolásról, vagy éppen logózásról, ezek elkészítéséhez időre lesz szükség, fogjon tehát hozzá időben a feladatokhoz, hogy minden készen legyen, mire az átadásra, vagy elküldésre kerülne sor!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!