Borosta

2015.03.10. 11:18

Leválasztják a tárhelyet

Örülhetnek a Google plus felhasználói, hamarosan leválasztják a fotótárhelyet a közösségi oldalról.

Komoly felháborodást váltott ki a felhasználókból, amikor a Google egybeolvasztotta Picasa nevű fotó-tárhely-szolgáltatását a Google+ közösségi oldalával. A Facebook riválisául szánt szolgáltatás sosem vált igazán népszerűvé, ha viszont valaki a keresőcégnél tárolja fotóit, rá volt kényszerítve a használatára. A Google+-on ugyan sokan regisztráltak – mert nem tehettek mást –, de az élmények megosztására inkább a Facebookot használják az em-berek.

Néhány évvel az egyesítés után most a különválasztás mellett döntött a cég, nemsokára külön lehet majd elérni a közösségi hírfolyamot és a felhasználók fotóit.Azt még nem tudni, hogy mi lesz a sorsa a Hangouts csevegőszolgáltatásnak, ami ugyancsak a Google+ része. A múlt hét óta a Google Talk szoftver támogatása is megszűnt, a Hangoutst csak alternatív csevegőprogramból vagy egy Google Chrome-bővítményből lehet elérni.

A Forbesnak adott interjújában Sundar Pichai, a Google termékmenedzsmentért felelős alelnöke a múlt héten már utalt arra, hogy a vállalat a Google+ szolgáltatásainak különválasztását tervezi, mert azokat külön-külön valószínűleg praktikusabban lehet használni. Ez egyébként nem egyedi trend, a Facebook is különválasztotta üzenetküldő szolgáltatását a hírfolyamától, és az Instagram képmegosztó szolgáltatást sem integrálta közösségi oldalába.

Címkék#google plus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!