Bulivan

2013.07.14. 19:07

DUDIK: Kérjük a következőt!

Akik ott voltak az idei DUDIK-fesztiválon, azoknak szinte egyöntetű véleménye, hogy a Szalki-szigeti kempingben három napon át remekül érezték magukat, a legutolsó fesztiválarcok vasárnap hajnalban tértek nyugovóra.

Gallai Péter

Péntektől vasárnap reggelig rendezték meg a régió legnagyobb zenei fesztiválját, a Dunaújvárosi Főiskola Hallgatói Önkormányzata által szervezett DUDIK-ot.

Idén új helyre, az EFOTT-on nagy sikerrel már bemutatkozó kemping területére költözött a fieszta, ami osztatlan sikert aratott a látogatók körében, de a fellépők is csak elismeréssel szóltak a Szalki-szigetről.

A szervezők a szúnyogok elleni háborúban is jelentős csatát nyertek, az óránkénti pár vérszívó csípés magasan a legjobb arány lehetett a környékhez képest.

A csütörtöki nyitónap után péntek estére már jelentősebb tömeget vártak a szervezők, s valóban meg is nőtt a népsűrűség. Beszámolóinkat itt és itt olvashatja.

Szombaton este következhetett a zárónap. Ami sajnos kevesebb látogatót vonzott az előzőnél, amit abból is le lehetett mérni, hogy az ember hamarabb sörhöz, vagy fröccshöz jutott, de azért Kowalskyék, majd Péterfy Bori a Love Banddel pörgős kis koncertet adott.

Éjfél után is szólt még a zene, DJ Junior alaposan megmozgatott mindenkit. A DF brazil vendéghallgatói is megállás nélkül csápoltak az ütemekre. Az utolsó dudikolók pirkadatig kitartottak, miközben már megkezdődött a terület bontása és a takarítás. Személyes benyomásunk szerint tökéletes munkát végzett a Szitás Anett, Stircz Rita, Husar Emil Thomas, Lenner Tamás, Kővári Dániel, Ondrésik László és Arnold Miklós alkotta csapat, mindenki nevében köszönet nekik. Ja, és jövőre kérjük a folytatást!

Hogy lesz-e ismét fesztivál a Szalki-szigeten (?), az még kérdéses, hiszen mint a szervezők elmondták lapunknak ilyen anyagi és látogatottsági keretek között át kell gondolni a folytatást.

A végére pedig egy szűkebb szubjektív mérleg. Tény: a dunai árvíz miatt a szervezőknek újra kellett tervezniük a fesztivál egészét, konkurálva az országos és roppant tőkeerős szabadtéri rendezvényekkel. A mérleg másik serpenyőjében pedig ott van rendre a panasz, hogy e városban nyaranta nem történik semmi... Hát most valami történt, talán illene megbecsülni. Nemcsak a jegyet váltó közönségnek...

Tankcsapda és Péterfy Bori után: vissza!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!