Bulivan

2015.06.16. 13:35

EFOTT: Negyvenéves dübörgés

Rekordokat döntöget a látogatók számában az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, közismert nevén az EFOTT.

PLT-információ

Sokan várják a negyvenéves, mégis örökifjú fesztivált. Az sem kizárt, hogy a látogatók tömege idén eléri a bűvös 100 ezres számot. Minden eddiginél nagyobb az idei EFOTT iránti érdeklődés: a tavalyihoz képest idén már elővételben megduplázódott az eladott jegyek száma. Nem csoda, hogy óriási sebességgel kapkodnak a közel egyhetes nyaralással kecsegtető belépők után, hiszen idén július 14. és 19. között a három évvel ezelőtt már bejáratot, népszerű üdülőhelyen, a fővároshoz közeli Velencén rendezik meg a hallgatók legnagyobb országos buliját. A fesztiválozók száma az elmúlt években folyamatosan felfelé ívelt: 2012-ben 86, 2013-ban 88 ezren váltottak jegyet, a tavalyi, miskolctapolcai fesztivál pedig 91 000 bulizót vonzott. 2015-ben ennek a számnak a megdöntése érdekében még több színes programmal és egy fergeteges szülinapi show-val készülnek a szervezők. A rekord döntésére megvan az esély, ezért a fesztiválhelyszín alapterületét az oda látogatók kényelme érdekében a 2012-es méretekhez képest negyven százalékkal megnövelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!