Bulivan

2014.08.01. 19:00

Fezenre Veled: színpadon a Prey

A több mint 250 jelentkező közül kétszer 25 zenekart választott ki a zenészekből, rádiós szerkesztőkből, fesztiválszervezőkből álló zsűri a Fezenre Veled tehetségkutató döntőjébe, amit végül az enyingi Prey zenekar nyert meg.

Buthy Lilla

A nagyszínpadon Tarja Turunen fellépése után jött el a Prey együttes nagy pillanata, akiknek most jelenik meg első nagylemezük, a Journey under the dark clouds, ami több felületen is ingyenesen elérhető lesz.

– Bodri Dávid, a gitárosunk és Juhász Peti a basszusgitárosunk már régóta jóbarátok voltak, az ő ötletük volt a zenekar. Mondhatni előbújt belőlük a „stoner életérzés" – mesélik a fellépés előtt. Az első év próbái és tagcseréi után végül 2012 tavaszán alakult ki a jelenlegi felállás: Mátyás Gabi énekes-gitárosként, Berczi Beni pedig dobosként csatlakozott a zenekarhoz.

– Hogy mit jelent ez a lehetőség nekünk? Csak remélni mertük, hogy egyáltalán bekerülünk a Fezen fesztiválra. Mint valószínűleg minden, a játékban részt vevő zenekar, úgy mi is a nagyszínpados fellépésre vágytunk, de egyikőnk sem gondolta, hogy ez a lehetőség valóban a miénk lehet. Sokáig talán fel sem fogtuk igazán, hogy miénk a Fezenre Veled „fődíja". Nagyon jó volt belülről látni, hogy működ egy ilyen fesztivál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!