Bulivan

2013.07.11. 10:17

Kezdődik a DUDIK - Minden adott egy remek bulihoz

Délben nyitotta kapuit a Szalki-szigeten jelentkező DUDIK-fesztivál. Nagy nevek a nagyszínpadon.

Gallai Péter

Az utolsó simítások után megnyitotta kapuit a Szalki-szigeti kempingben a DUDIK fesztivál, a szervezők idén is több ezer látogatót várnak a kibővített kínálattal jelentkező, háromnapos bulira. A rendezvényre várják a kempingezőket is, akik a várostól karnyújtásnyira, de mégis igazi fesztiválhangulatban szeretnének sátorozni.

Az öbölben strandolási lehetőség – erre minden szakhatósági engedély adott – és napközbeni aktivitások is várják a non-stop dudikolókat, este pedig kezdődnek az élő koncertek. majd jönnek a lemezlovasok.

A fesztiválon a tűzoltói, rendőri és mentőszolgálati jelenlét folyamatos lesz, utóbbiak az esti órákban, amikor a legnagyobb tömeget várják, megerősített készenlétben állnak majd.

Pihenőn a rendezők... Közel harminc fős stáb dolgozik hetek óta, hogy minden rendben legyen az idei DUDIK fesztiválon (Fotó: Lázár Zsolt)

Étlen és szomjan sem marad senki, erről a vendéglátó-ipari bázisok gondoskodnak, de fröccsház és koktélterasz is színesíti a folyadékbeviteli lehetőségek palettáját.

Aki jármű nélkül szeretne érkezni, nem kell aggódnia, ugyanis mindenki számára ingyenes autóbuszjáratok közlekednek a Szalki-sziget és a Béke téri pályaudvar között, és az Ady E. u., Dózsa Mozi, Dózsa Gy. ú. 60., Kertváros, Baracsi út (Hajnal utcánál), Magyar út, Szórád iskola, Százlábú híd megállókban veszik fel az utasokat a DUDIK táblával jelzett buszok. Lefelé déltől óránként, majd 17 órától 23 óráig harminc percenként indulnak a járatok, visszafelé pedig hajnali fél egytől, félórás követési idővel, egészen hajnali négyig.

Nem túlzás azt állítani, hogy az idei DUDIK fesztiválkínálata semmiben sem marad el az úgymond piacvezető nyári szabadtéri megmozdulások ajánlatától.

A csütörtöki nyitónap zenei kínálata: Nagyszínpad: 19 óra Pentele Ska Club, 20.30 óra Ocho Macho, 22.15 óra P.A.S.O. Partisátor: 0 órától Julia Carpenter, Dave JR.

Pénteken a helyi Season 7 után a Supernem és az örökérvényű kedvenc, az Alvin és a Mókusok melegítik a terepet a Tankcsapda számára. Éjféltől pedig a magyar breakbeat társadalom nagyasszonya, Ludmilla pakolja majd az ízes-zúzós muzsikákat a műfaj szerelmeseinek.

Szombaton ismét visszatér városunkba a miskolci ír horda, a Paddy and The Rats. A srácok pár hónapja nagyon komoly bulit nyomtak a Terminálban és vélhetően most ismétlésre készülnek.

A legjobb formában lévő hazai zenekart pedig a haza popdívája vezeti. A nagyszínpadon Péterfy Bori és az ő kőkemény Love Band-je! Hajrá!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!