Bulivan

2015.05.05. 17:13

Külföldi sikerek a Digitállal!

Dunaújváros - Lemezkiadás, tévéfelvételek itthon és külföldön, nemzetközi turné: nagy sikerek előtt a Digitál!

Pekarek János

Újabb nemzetközi siker előtt áll városunk népszerű zenekara, a Digitál! Ahogyan az alapító Horváth Jánostól megtudtuk, a Digitál és énekese, Jankó (a művésznév ifjabb Horváth Jánost takarja) televíziófelvételre hivatalos Rómában, ahol a többszörös aranylemezes énekes, Bruno Maccarri közös klipet forgat Jankóval és a kísérő zenekarral. A klip az olasz énekes Mare, mare (Tenger, tenger) című slágerére készül. A duett száma magyarul is elhangzik majd, a magyar szöveget most írja ehhez a Digitál.

Horváth János, a Digitál együttes vezetője (balszélen), mellette nagyobbik fia, Jankó, Bruno Maccari és kísérői
Fotó: Ady Géza

Nem mindennapos, ahogyan a népszerű olasz énekes, Maccarri és a Digitál összetalálkozott. Még a véletlenek között is ritkának mondható!

Maccarri, aki előadóművészi karrierje mellett lakóautók eladásával is foglalkozik, rendszeresen együtt dolgozik Szekeres Árpáddal, aki harminc éve él és dolgozik Olaszországban. Az ő testvére, János pedig a Digitál nagy barátja. Így amikor az olasz dalnok tavaly nyáron Magyarországon járva jó élőzenét akart hallgatni, természetesen a Digitál újvárosi próbatermébe vitték.

A hatás egyértelmű volt: Maccarri kijelentette, nem is kérdés, hogy ezzel a zenekarral együtt akar dolgozni! Több koncerten is felléptek együtt, s Jankó teljesítménye annyira lenyűgözte Brunót, hogy ő javasolta a közös számot és a klipet.

Az olaszországi forgatás és hangfelvétel előtt a Digitál még szerét ejti egy hazai tévéfelvételnek is a Muzsika TV-nél és az RTL-nél június 12-én, majd másnap már utaznak Rómába, hogy a Colosseumnál, a Szent Péter bazilikánál és természetesen Róma tengerpartján leforgassák a szükséges jeleneteket. A találkozásból hosszútávú együttműködés látszik kibontakozni: Maccarri és a Digitál a nyáron Németországban, Szlovákiában, Angliában, Oroszországban és Erdélyben szerepel a hagyományos balatoni turné mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!