Bulvár

2015.09.10. 15:18

25 éve írtuk - Helyhatóság, hej...!

Dunaújváros - Akkor még nem volt baj, hogy hamarabb lyukadt ki a kohó: előrébb hozták a nagyjavítást a vasműben.

Pekarek János

Rövidesen lezárul a helyhatósági választások előkészítésének egyik fontos szakasza: a jelöltállítás határideje ugyanis szeptember 12. – írtuk huszonöt évvel ezelőtt, a DH 1990. szeptember 11-i számában. – Ma és holnap tehát még ajánlhat jelöltet saját választókerületében minden választópolgár. A FIDESZ nevében Istenes Rezsőtől kaptunk felvilágosítást. A fiatal demokraták csak néhány körzetben állítanak jelöltet, hiszen nem céljuk a teljességre törekvés.

Előbb lyukadt ki a kohó: előbbre hozott nagyjavítás. Az I-es kohó felújítását októberre tervezte a vasmű műszaki szakembergárdája, erre az időszakra azonban már a teljesen újjáépített nagyolvasztóból csapolhatják a nyersvasat. A „menetrend” megváltozásáról mi is hírt adtunk: az I-es kohó páncélzata kilyukadt, így az egész munkát – hogy a vállalatot ne érje nagy anyagi kár – előbbre kellett hozni.

A SZER (a Szabad Európa Rádió) múltheti magyar adásában Hankovszky Péter is szót kapott. Arról beszélt, hogy lehetőséget lát hongkongi vállalkozók magyarországi letelepítésére, új vállalatok, gyárak, üzemek, idegenforgalmi központok létrehozásának a helyszínének tartja Dunaújvárost, és csatlakozni kíván az ezt szorgalmazó International Bridge elképzeléseihez. Mindezt az Inter Duna Marketing Iroda ügyvezetőjeként nyilatkozta.

A KSH szerint az év első felében az anyagi ágakban az egy keresőre jutó bruttó havi átlagbér 11 937 forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!