Bestseller lett a Mein Kampf Németországban!

2016. február 29., 13:06 szerző: Thimm Andreas forrás: handelsblatt.com / zeit.de / br.de / n24.de
komment
A müncheni kortárs történelmi intézet dobta piacra a könyvet 2016 elején, jelenleg a harmadik kiadása került a boltokba.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A kortárs történelmi intézet (IFZ) kritikus "Mein Kampf" kiadása bestseller. Mióta a könyv január elején megjelent - az IFZ számok szerint - körülbelül 24.000 példányt adtak el belőle. Jelenleg a harmadik kiadása került forgalomba.

"A kereslet a könyvre látszólag megvan" - mondta egy IFZ szóvivője Münchenben. Több éves munka után 2016 januárjában Adolf Hitler művét, mint kritikai kiadást dobták a piacra. A projekttel szemben volt ellenállás, többek között a München és Felső-Bajorország izraelita kulturális közösség részéről.

Az Amazon oldalán egy használt példány 150 € volt – háromszor annyi, mint az eladási ár.  Christian Hartmann a projekt vezetője elmondta, hogy 4000 darabbal 59 eurós könyvvel indult az intézet. "Az ár két dolgot mutat: Nem akartuk kiárusítani és semmilyen bestseller listákra nem szerettünk volna felkerülni, de szerettük volna, hogy olvasnak a könyvet." A „Spiegel” magazin bestseller-listájára ennek ellenére sikerült felkerülni és egy héttel megjelenés után újra kellett nyomni. A könyv bemutatójakor 2016 január 8-án, Hartmann állítása szerint, már 15.000 előrendelés érkezett.

Könyvkereskedők visszajelzései alapján a művet elsősorban a történelem illetve politika iránt érdeklődő olvasók vásárolják - mondta az intézet szóvivője. Nincs bizonyíték arra, hogy a neonácik bármilyen érdeklődést mutatnák a könyv iránt.

2015 végén lejárt Hitler könyvének szerzői joga, amellyel Bajorország jogutódként megakadályozhatta a német újranyomtatást. A német tartományok igazságügyi miniszterei úgy döntöttek, hogy a "Mein Kampf" c. kiadvány terjesztése a szerzői jog lejárta után Németországban továbbra is tilos.

Thimm Andreas

2016. február 29., 13:06 szerző: Thimm Andreas forrás: handelsblatt.com / zeit.de / br.de / n24.de

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...