Bulvár

2017.03.08. 19:22

Itáliából importált szerelem

Dunaújváros - Hogy másképp kerülhetne egy olasz férfi Magyarországra, mint hogy szerelmes lesz egy magyar lányba.

Hankusz Kálmán

Bár, millió egyéb lehetőség van még, mégsem gondoltuk másképp.Che cosa e successo Giovanni? Hogy történt mindez Giovanni? Gyönyörű helyen éltem Itáliában, Szardínia szigetén. Körben a tenger, nyugalom, el lehet képzelni.

Aztán egy nap jött egy lány, aki felborította az életemet. Ott ismertem meg a szigeten, egymásba szerettünk és házasságot is ott kötöttünk. Három évig szinte ki sem mozdultunk a tengerrel övezett kis mesevilágból. Aztán született egy kisgyerek, és a lány nem akart többé egy viszonylag elszigetelt helyen élni, még ha bármilyen festői is a környezet ott.

Elfogadtam a döntését, és otthagytam az otthonom, családom, munkám, mert nagyon szerettem őt. Budapesten kezdtem új életet. Először normál munkákat végeztem, leginkább olyanokat amelyekhez a nyelvtudásom kellett, majd megpróbáltam más munkákat is, amelyek valamilyen módon mindig kötődtek a hazámhoz.

Külföldinek lenni jó egy idegen országban. Mindig érdekes leszel, különleges, hiszen te egy másik országból jöttél
Fotó: H.K.

Olasz éttermet vezettem, egy nagy olasz tésztagyár magyar képviseleténél dolgoztam. Saját pizzériát is üzemeltettem, de végül egy étterem vezetésénél kötöttem ki, amelynek immáron nincs köze Olaszországhoz. Külföldinek lenni jó egy idegen országban. Mindig érdekes leszel, különleges, hiszen te egy másik országból jöttél.

A nyelvet ma sem beszélem tökéletesen, de nem zavar. Sok mindent meg lehet magyarázni azzal, hogy nem az anyanyelvem, olykor még szimpatikus is a tévedésem.Imádom Magyarországot és a magyar embereket. Egyetlen dolog, ami jobb Olaszországban, hogy nem keseregnek annyit az emberek, mint itt. Azt próbálom elmagyarázni a magyaroknak, hogy kár állandóan aggódni, a dolgok úgyis megoldódnak.

A feleségemmel azóta már elváltunk, de természetesen ez is megoldódott. Találtam másik társat, és maradtam Magyarországon. Van egy új családom, másik gyermekem, továbbra is minden magyar, és bár sokat járok Olaszországba, én már félig magyar vagyok. Minden, és közte két család is ide köt. Nem bánom, mert szeretem ezt az országot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!