Bulvár

2015.01.23. 13:26

Fehérváron forgat a Terminátor 3 rendezője és az Avatar főszereplője! (frissítve)

Információink szerint a Hunter's Prayer című angol akció-thriller jeleneteinek egy részét forgatják a napokban Székesfehérváron.

Házi Péter

A film főszereplője, (mint Kemény Ildikótól, a film magyar producerétől megtudtuk) Sam Worthington (Avatar, Terminátor: Megváltás, Titánok harca), Odeya Rush (Timothy Green különös élete, Az adósság) és Allen Leech (Kódjátszma, Downton Abbey).

Fotó: Koppán Viktor

Az izgalmas thriller középpontjában egy magányos merénylő - Lucas (Sam Worthington) - áll, akit egy fiatal nő - Ella ( Odeya Rush) - megölésére béreltek fel. Lucas végül képtelen meghúzni a ravaszt, így a terv meghiúsul és egy macska-egér játék veszi kezdetét. A két főszereplő kényszerszövetséget köt, közösen menekülnek. Európa-szerte könyörtelen hajsza zajlik, az egyetlen remény a túlélésre, hogy megtalálják és bíróság elé állítják a lány családjának gyilkosait.

Székesfehérvár információink szerint egy svájci kisváros "dublőreként" vesz részt a forgatásban, a jeleneteket a belvárosban, az Oskola és Jókai utcákban, valamint a Városház tér környékén forgatják esténként, éjszakánként, egészen szombat estig. Az akciófilm rendezője pedig az a Jonathan Mostow, aki többek között a Terminátor 3: Gépek lázadása című, nagysikerű filmet is rendezte.

Habár keményen esik az eső, az akciófilm forgatását ez csöppet sem zavarja: A Városház térről nyíló szűk, macskaköves utcában már vagy ötödször forgatják le azt a jelenetet, amikor a főhős, pontosabban annak dublőre egy ezüstszürke hármas BMW-vel próbál menekülni egy barátságtalan, sötét Land Rover terepjáró elől. Ezt a jelenetet egyébként egy lesötétített terepjáróból veszik, amelynek elején egy többméteres rúd végén ott az eső miatt bebugyolált, a kocsiból irányítható kamera. A Lakatos utca Várkörút felé eső végéről egy háromemelet magasságba felemelt kamera is rögzíti a történéseket.

A belvárosban mindenütt esőkabátos rendezőkbe és "forgalomterelőkbe" botlik az ember, az instrukciók néha magyarul, néha angolul hangzanak el. A Jókai utcában valószínűleg most kezdődik az üldözős jelenet másik részének felvétele: az utca reflektorokkal már bevilágítva és éppen hozzák ki a kamerákat. Állítólag hajnali háromig forgatnak péntek éjszaka, a Városház téren és a Megyeház utcában is várható még üldözés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!