Bulvár

2015.03.15. 15:15

Hatalmas takarót horgolnak, kötnek

Óriás takaró készül idén augusztusban is Csákberényben! Dunaújvárosi csatlakozókat is várnak!

Körmendi Erzsébet

Tavaly 625 négyzetméter volt annak az óriás takarónak a felülete, amelyet több mint 400 takaróból állítottak össze lelkes lányok és asszonyok a csákberényiek felhívására. Hihetetlenül lelkesító rekord volt: a készítőknak szívmelengető látvány volt, ahogyan a gyerekek beburkolóztak az általuk készített puha, meleg holmiba. Mert a takarókat rászoruló gyermekeknek adományozták a múlt évben.

A tavalyi takaró több mint hatszáz négyzetméteres volt. Idén felül szeretnék múlni! Csatlakozzanak! (Fotó: Zsedrovits Enikő)

Ugyanezt teszik idén is. Ebben az évben is elkészítik augusztus végén az óriás takarót Csákberényben, melyhez várják a lelkes segítőket, horgolni és kötni vágyókat! 50×50 centis négyzetek készülnek az ország több pontján, melyet közösen állítanak össze nyár végén.

Dunaújvárosban, a Míves Emberek Vására egyik alkotója, Horváth Miklósné is csatlakozott az országos kezdeményezéshez, és március 21-én, szombaton az ügyes kezű horgolni vágyókat invitálja az MMK-ba egy közös horgolásra! A vásár idején hozott maradék fonalakból 50x50-es négyzeteket horgolnak vagy kötnek, hogy ők is hozzájárulhassanak a készülő óriás takaróhoz!

Tavaly rekordot döntöttek a lányok és asszonyok (archív)

Szeretettel várnak mindenkit, akinek egy kicsit is felkelthettük az érdeklődését: akár azért, mert szereti a kézimunka világát, vagy, mert szívesen megismerkedne a horgolás és kötés mikéntjével, akár, mert megérintette az ajándékozás jó érzése.... vagy egyszerűen csak drukkolni szeretne egy látványos rekordnak. Talán sokaknál akad még otthon a dobozban egy-két plusz horgolótű is, valamint a szervezők is kínálnak az alkotáshoz némi fonalat. De gyűjtenek is fonalat: újat, bontottat, bármilyen újra hasznosíthatót örömmel fogadnak szombaton!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!