Kikészíti a csámcsogás, szipogás, szörcsögés? A hiba nem az Ön készülékében van!

2017. február 03., 21:32 forrás: 444.hu, BBC
komment
Brit tudósok rájöttek, hogy Ön nem hisztis, csak különösen érzékeny.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Egy brit kutatás feltárta, hogy miért van az, hogy egyes emberek teljesen kikészülnek, ha például csipszet rágnak mellettük, ha csámcsognak a közelükben, ha szürcsögve szipognak az orruk előtt, ha csikorgatják a krétát a táblán, ilyenek.

A kutatásban e hangokra nagyon érzékeny és átlagosan érzékeny emberek agyát vizsgálták, és kiderült, hogy a nagyon érzékenyek agya másképpen reagál e hangokra. Az agyuknak az a területe lesz aktív, ami az erős érzelmekért felelős. És az érzelem, ami kitör belőlük a düh - írja a 444.hu a BBC-re hivatkozva.

Ugyanazok a pontok lesznek aktívak az agyukban, amelyek a düh átélésekor lépnek működésbe. Míg a hangokra átlagosan érzékeny tesztalanyok agyában ugyanez a terület nem mutatott rendkívüli aktivitást. Ebből következik, hogy a nagyon érzékenyeknek másképpen működik az agyuk.

Az ilyen hangokra különösen érzékeny emberek állapotára eddig is volt szakkifejezés, mizofóniának nevezik.

A mostani kutatás azért fontos, mert kiderült, hogy nem hisztiről, hanem valós szervi érzékenységről van szó. A kutatók most gyógymódot keresnek a problémára, felmerült például az agy enyhe elektromos sokkolása is.

2017. február 03., 21:32 forrás: 444.hu, BBC

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...