Az elegáns, jó modorú és mindig higgadt Colin Firth kemény és kiváló kémeket képez

Kingsman –- A titkos szolgálat

2015. február 12., 16:30
komment
Az ötéves Gary Price (becenevén Eggsy) édesapja titkos katonai küldetés teljesítése közben életét veszti. A család kap egy különleges érmet, egy egyszer használatos telefonszámmal, amelyet a jövőben bármikor felhívhatnak, ha segítségre volna szükségük. Bármikor, de csak egyetlenegyszer.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Tizenhét évvel később Eggsy (Taron Egerton), miután kicsapták az iskolából, munka nélkül tengődik, anyja lakásában lakik és meglehetősen zűrös életet él. Amikor autólopásért börtönbe kerül, eszébe jut az érem. Felhívja a telefonszámot, és azt kéri, hogy szabadítsák ki. Ki is hozza őt a sittről a kifogástalan modorú, angolosan elegáns kém, Harry Hart (Colin Firth), akinek annak idején Eggsy apja mentette meg az életét.

Harry megütközik Eggsy életmódján, ám lenyűgözi a fiú tehetsége és kimagasló intelligenciája, ezért felajánlja neki, hogy jelentkezhet a csapatába, és ha megfelel az „állásinterjún”, az általa vezetett szupertitkos nemzetközi magán-titkosszolgálat ügynökévé válhat.

Az „állásinterjú” rendkívüli erőnlétet és minden szempontból kimagasló képességeket igénylő tesztsorozat, amelyen minden jelöltnek át kell esnie, aki be akar lépni a Kingsman-ügynökök sorába. Csak a legkiválóbbak kerülhetnek be a csapatba, ezért a verseny kemény és nemritkán életveszélyes is. A perifériáról jött Eggsynek nemcsak az elitiskolát végzett, jól képzett és fensőbb körökben járatos versenytársakat kell legyőznie, hanem önmagát is. Le kell számolnia bűnözői múltjával, dekandens szokásaival, valamint az előítélettel, amely a kémek és a kémjelöltek körében fogadja.

Harry Hart eközben különös eltűnések ügyében nyomoz: rövid időn belül ugyanis nyoma veszik néhány neves akadémikusnak, tudósnak és más hírességnek. Harry úgy véli, hogy az eltűnések hátterében a milliárdos Richmond Valentine (Samuel L. Jackson), a kiábrándult környezetvédelmi aktivista áll, aki – hogy megmentse a Földet a pusztulástól – olyan akcióra készül, ami végzetes csapást jelentene az emberiségre.

Harry segítségével Eggsy végül jó modorú úriember és profi kém lesz. De vajon le tudja-e győzni a riválisait, és meg tudja-e szerezni az áhított pozíciót a Kingsman-ügynökök közt?

És vajon Harryvel együtt időben le tudják-e rántani a leplet Valentine zseniálisan gonosz tervéről, hogy végül megakadályozzák a kataszt-rófát?

Főszereplők: Colin Firth Oscar-díjas angol színész, aki páratlan filmes, televíziós és színpadi karriert futott be az elmúlt három évtizedben. Három olyan filmben is láthattuk, amely elnyerte a legjobb film Oscar-díját: A király beszéde, Szerelmes Shakespeare és Az angol beteg.

Samuel L. Jackson az egyik legkeményebben dolgozó színész Hollywoodban, aki minden idők legnagyobb bevételt hozó filmjeinek főszereplője volt. Jules, a filozófus hajlamú bérgyilkos megformálásáért Quentin Tarantino világrengető opusában, a Ponyvaregényben Oscarra, Golden Globe-ra és BAFTA-ra is jelölték.

A legendás Sir Michael Caine korunk egyik legismertebb brit színésze. Első átütő alakítását Lewis Gilbert 1966-os Alfie –- Szívtelen szívtipró (Alfie) című filmjének címszerepében láthattuk. Az azóta eltelt fél évszázadban olyan klasszikussá vált művekben szerepelt, mint a Zulu, Az olasz munka, az Öld meg Cartert!, Az ember gyermeke, Mesterdetektív, A Riviéra vadorzói, valamint Christopher Nolan Sötét lovag trilógiája és Eredet című filmje. Idén ismét láthatjuk majd egy Nolan-műben (Interstellar). Az Árvák hercege, illetve a Hannah és nővérei című filmekért Oscar-díjat, a Rita többet akar, a Hasfelmetsző Jack és a Little Voice című produkciókért Golden Globe-díjat kapott.

2015. február 12., 16:30

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...