Bulvár

2015.02.24. 20:20

Kordáék perelnének - Nem kerítették el maguknak a tópartot

Velence, Budapest - Perelni készül Korda György és Balázs Klári egy bulvárlap cikke miatt, amely szerint kihasíthattak egy szeletet a tóparton végigfutó sétányból.

Klecska Ernő

Az előadóművész páros, lapunk információi szerint, szerdán találkozik a velencei polgármesterrel és ügyvédjével, Futó Barnabással. Az információ, amit az egyik országos bulvárlap minap ismét elővett, pár évente mindig előkerül. Az inkriminált cikk, amely miatt végül pert indítanak, azt állítja, hogy beköltözésük után hatalmas port kavart a környékbeliek körében, hogy az énekes házaspár kisajátította a tó azon partszakaszát, amely az ingatlanjukhoz tartozik, ugyanis törvény mondja ki, hogy a természetes vizek partját nem szabad magántulajdonba adni, és a Velencei-tó szabályozási terve is kimondja, hogy legalább tízméteres sávban mindenütt szabadon kell hagyni a vízpartot, hogy a tavat bárki körbejárhassa.

Korda György tiszta vizet szeretne önteni a pohárba. Fotó: Archív

A területhez semmi köze a települési önkormányzatnak, azt jó két évtizeddel korábban a megyei önkormányzat befektetőknek adta el – mondta el kérdésünkre Korda György. Arra is felhívta a figyelmet, hogy ők már a sokadik tulajdonostól vették azt meg. Amikor ők oda kerültek, a hét telken már hat ingatlan állt, ők nem kerítettek el semmit a tóból – fogalmazott feldúltan az ismert művész.

Egy tény: Kordáék túladnának a Velencei-tó partján épült vízparti villájukon, ahová 2009-ben költöztek. A ház az egyik ingatlanportálon 330 millió forint körüli áron jelent meg.

A szóban forgó ingatlant a Fejér megyei önkormányzat ingatlatbefektetőnek adta el 1998-ban. Amíg önkormányzati terület volt, a parti szakasz bárki számára bejárható lehetett, de miután hivatalosan és törvényszerűen magánkézbe került, ez a kötelezettség megszűnt. A terület, értékesítése előtt az akkor még megyei tulajdonban lévő Panoráma kemping tartalék területe volt – tudta meg a Fejér Megyei Hírlap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!