Meghalt a Rendőrakadémia-filmek Lassard parancsnoka

2016. február 17., 10:07 forrás: MTI
komment
Meghalt George Gaynes, a Rendőrakadémia Lassard parancsnoka.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az amerikai színész kilencvennyolc éves korában hunyt el hétfőn a Washington állambeli North Bendben, halálhírét lánya közölte a The New York Times című lappal.

George Gaynes Finnországban, Helsinkiben született 1917. május 16-án George Jongejans néven. Anyja orosz művész, apja holland üzletember volt. 

George Gaynes fiatalon operaénekléssel próbálkozott, az Egyesült Államokba a második világháború után került. Szerepelt színdarabokban és baritonjának köszönhetően musicalekben és operákban is, később mégis a színészetre váltott.

Az 1984-es Rendőrakadémiában alakította először Lassard parancsnokot, és a kultikussá vált vígjáték mind a hat folytatásában megtartotta a szerepét.

Másik nagy sikere a Punky Brewster című televíziós sorozat volt, amelyben az özvegyember Henry Warnimont alakította, aki befogad egy kislányt.

Játszott az Aranyoskám című filmben - amelyben szerepe szerint heves vonzalmat táplált a Dustin Hoffman által megformált női karakter iránt - és több tévésorozatban, köztük olyanokban, mint a Mission: Impossible és a manapság nagy sikerrel futó Hawaii Five-0 eredeti változatában. 

Utolsó munkája a 2003-as Szakítópróba volt Ashton Kutcher és Brittany Murphy főszereplésével.

2016. február 17., 10:07 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...