Nemcsak a mikrohullámú sütő, de a vibrátor is megfigyel bennünket

2017. március 14., 15:46 forrás: 24.hu, index.hu, Fortune.com
komment
Kellyanne Conway, Trump tanácsadójának állítására ugyan nem találtunk bizonyítékot, de mint kiderült a vibrátorok tényleg kémkedhetnek utánunk.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Vagy legalábbis az önkielégítési szokásaink után.

Kellyanne Conway, Trump tanácsadója egy interjúban azt mondta, rengeteg módja van már annak, hogy lehallgassanak valakit, történhet ez például tévén vagy mobiltelefonon keresztül. Szerinte viszont akár a mikrohullámú sütők is kamerává alakíthatóak, azt mondta, ez tény.

Azt viszont álmunkban sem gondoltuk volna, hogy a vibrátorunk is adatokat szivárogtat ki rólunk. Be is perelték érte a gyártót.

 

Kémkedő vibrátorokért jár kártérítés

 

Megegyezéssel zárult az okosvibrátorokat gyártó cég pere, amit az adatgyűjtési gyakorlata miatt indítottak ellene. A vibrátor gyártója piackutatási célból elmentette a beépített szenzorok adatait, ám ez csak azután derült ki, hogy hekkerek behatoltak a cég rendszerébe.

Aki app nélkül használta az okosvibrátort, 200 dolláros kártérítésre számíthat, míg az okostelefonnal gyönyört szerző ügyfelek esetében akár 10 000 dollárig is elmehet a kárpótlás összege.

A kanadai cég összesen 3,75 millió dollárt bukott az ügyön - írja a Fortune. A pert egyébként egy nő indította ellene, miután a hekkelésről szóló cikkekből megtudta, hogy a központi szerveren nagyjából mindent információ megtalálható az önkielégítési szokásairól.

A vállalat azt állítja, hogy az elmentett önkielégítések nem kerültek illetéktelen kezekbe, és kiberbiztonsági szakértőkkel fejleszti tovább az alkalmazást.

2017. március 14., 15:46 forrás: 24.hu, index.hu, Fortune.com

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...