Bulvár

2017.08.23. 17:30

Rózsaszín ing, ciki vagy menő? És mi a helyzet a női fekete kisestélyivel?

Sokat változott a világ Audrey Hepburn és Humphrey Bogart, a filmvászonról ismert két nagy amerikai klasszikus óta. Ők koruk női és férfi ikonjai voltak.

Hankusz Kálmán

Érdekes, de mintha e változás során az egyik fél vesztésre állna.

A férfiak öltözködése egyre színesebbé vált, ami még önmagában nem jelentene különlegességet, de megjelentek azok a színek, fazonok, amelyek korábban a nőket jellemezték. Gondolok itt például a rózsaszínre, amely kifejezetten a nők színe volt, és tegyük hozzá, maradt is. Viszont, korábban nem megjósolható módon megjelent a férfiak öltözködésében. Először még talán mosolyt is csalt az arcokra, ha valaki egy ilyen ingben jelent meg, addig mára abszolút alapdarabnak számít egy magára valamit is adó férfi ruhatárában.

Azután szépen lassan megjelent a szűkszárú, vagy inkább csőnadrág, és ha valaki jó megfigyelő, akkor láthatja, hogy egyre rövidebb szárral. Majd eltűnik a zokni, és megjelenik a világos, leginkább talán fehér cipő.

A tornacipők, kistáskák, pólók ma már unisexnek számítanak. Egy divatüzletben, amely mindkét nem számára kínál ruházatot, az asztalra ledobálva ezeket a ruhadarabokat, meg sem tudjuk állapítani, hogy női vagy férfi ruházatról beszélünk-e? Keresni kell azt az egyetlen darabot, amelyet tipikusan csak az egyik nem hord.

Ha ennél tovább merészkedünk az összehasonlításban, akkor láthatjuk, hogy például az ékszerek területén, bár gyűrűt és karkötőt korábban is hordtak a férfiak, de megjelent a fülbevaló. Először még csak az egyik fülben, aztán szépen lassan mindkettőben, akárcsak a nőknél.

Hát jó, változik a világ, ezzel együtt a férfikülső is, elfogadjuk.

De, mi a helyzet a nőkkel?

Próbáltuk nagyítóval nézni a dolgot, de így is az látszik, hogy a nők nem kezdtek el zakóban járni, nem viselnek hosszú zoknit és alsógatyát sem. Nem ragasztanak műbajszot és a férfikalap sem lett ruhatáruk alapdarabja. Gyakorlatilag semmit nem vettek át sem színben, sem fazonban, ami korábban a férfiruha klasszikusának számított. Egy külsőséget mégis csak találtunk, egyre több nő tetováltat, ez korábban szinte csak a férfiakra volt jellemző. Végre valami!

Mára abszolút alapdarabnak számít a férfiaknál a rózsaszínű ing, pedig régen ez másként volt. A nőknél a fekete kisestélyi viselete a megfelelő alkalomkor, ma sem kifogásolható, még most is ruhatárunk része lehet

Ha az előző képletet aláhúzzuk és summázni akarjuk, akkor az látszik, hogy a férfinem e téren erősen vesztésre áll.

Amíg a mai pasik külseje egyre inkább finomodik, nőiesedik, addig a nők (legalábbis külalakjukban) megmaradtak a nőiesnél. A fekete kisestélyi nem lehet kifogás, az korábban is nőies volt, és viselték is.

A férfi válasza (mert természetesen van neki) erre az, hogy a nők sokkal határozottabbak, célratörőbbek lettek. Ez viszont már más lapra tartozik, lehet, hogy az evolúció természetes következménye.

Ez egyszer, mi, pasik valljuk be, divatfronton vesztettünk.

De, megígérhetjük, hogy ez többet nem fordul elő! Mármint nem az, hogy vesztünk, hanem az, hogy bevalljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!