Bulvár

2015.07.16. 17:25

Véletlenül találkozott saját alteregójával Facebookon

Jelenleg van Facebookon egy Kristina Katsiami nevű nő, aki ügyvédként Londonban tanult, most pedig Cipruson él, illetve van egy Valja Ivanova nevű nő, aki orosz, és mellesleg pont úgy néz ki, mint Katsiami.

velvet.hu

Meglepő módon csak az egyikük létező személy, az pedig a ciprusi verzió. Katrsiami képeit akkor kezdték el egy nemlétező emberhez társítani, amikor egyre több poszt jelent meg Facebookon a pride, konkrétan az amerikai melegházasság ellen. „Adjátok vissza a szivárványt a gyerekeknek” – írta az Ivanova nevű felhasználó, az arcát pedig egy orosz mintás zászló.

Az arc eredeti tulajdonosa az Independent Facebookján találkozott alteregójával.

Mint kiderült, a nő egy éve használja az ő külsejét Facebookon és Instagramon, 700 különböző oldalt lájkolt és több mint 4000 ismerősre tett szert ez idő alatt. A sértett írt is a Facebook üzemeltetésének, ami egészen megelepő választ adott: „Nem tudjuk megerősíteni, hogy ValJa Ivanova úgy csinál, mintha ön lenne” – rázták le a panaszt annak ellenére, hogy tényleg szinte minden képét átvette a kamu profil. Végül 180 ismerőse jelezte, hogy Ivanova nem létezik, ezért az oldal törölte az addig az orosz nemzeti érdekek mellett minden lehetséges módon kiálló alteregót.

Katsiami az elején nem értette igazán, hogy történhetett a dolog, hiszen a Facebook privacyját jól állította be, de aztán kiderült: a nő Instagram profilja volt teljesen nyilvános. „Instagramra rengeteg olyan képet töltöttem fel, amiket Facebookra nem. Ezeket a képeket is megtaláltam Ivanova profilján” – mondta a nő, akinek a képei valószínűleg nem az első és egyetlen profilhoz kerültek, amit Oroszország politikájának népszerűsítéséért hoztak létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!