Bulvár

2015.04.29. 13:19

Vujity Tvrtko a tv után főállású férjként és apaként dolgozik

Az ország egyik legnépszerűbb televíziós riportere, Vujity Tvrtko decemberben eltűnt a képernyőről. A TV2 műsora, a Napló megszűnt, ő pedig távozott a társaságtól, de így legalább rengeteg más dologra jut ideje.

Bobory Balázs

A Pokoli történetek szerzője még többet jár Székesfehérvárra, hiszen felesége, a korábbi válogatott kosárlabdázó Zsolnay Gyöngyi a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia edzője, illetve éppen egy előadássorozat kellős közepén jár, április 29-én pedig a Hotel Magyar Királyban lép a közönség elé.

– Élvezi a fehérvári szerepvállalást? A DKKA-nak kommunikációs, és egyéb területeken is segít.

– Amióta Zsolnay Gyöngyi a feleségem, azóta mindig, mindenki járulékosan kap vele engem is – válaszolt Vujity Tvrtko. – Az életemet rátettem erre a hölgyre, gyermekeim édesanyjára, számomra teljesen természetes, ha megkérnek Gyöngyivel, vagy munkájával kapcsolatban, hogy segítsek, akkor azt szívesen megteszem. Ez így van fordítva is, a feleségem is mellettem áll, bármilyen tevékenységbe fogok.

Vujity Tvrtko a siket szépségkirálynővel, Weisz Fannival, Haitin forgatott: az ottani, magyarok által épített és fenntartott árvaházba n élő gyerekekkel is találkoztak.

– Valahol azt olvastam, amióta távozott a TV2-től, főállású férjként és apaként dolgozik, és ezt nagyon élvezi.

– Nem tudnék nem főállású apa lenni, hiszen van három csodálatos gyermekünk, egy 12, egy 11 és egy 4 éves remek fiú, illetve tavaly nyár óta velünk él egy ifjú hölgy, a 15 esztendős Gréti, aki egyébként immár Fehérváron kosárlabdázik. Hajdú-Bihar megyéből származik, de mi iskoláztatjuk, van nálunk egy szobája. Nincs bébiszitterünk, négy gyermek mellett minden napunkat aprólékosan meg kell terveznünk, a munkámtól, egyéb tevékenységeimtől, Gyöngyi edzéseitől függetlenül. Ha úgy adódik, utazik az egész család, akár Székelyföldre, Ausztriába, vagy angliai kosártáborba megyünk. Sőt, a loigisztikához hozzátartozik az is, hogy esetenként én viszek hat fehérvári kosaras lányt mérkőzésre, ha éppen nem busszal utaznak. Imádom ezt csinálni, élvezem, hogy gyerekek között lehetek.

– A televíziózás nem hiányzik?

– A TV2 Naplója, amely 17 évig és 2 hónapig élt, létezett, a barátaim, akikkel együtt készítettük a műsorokat, nagyon hiányoznak. Az viszont nem, amit jelenleg a tévében látok. Tőlem az elmúlt hónapokban sokan akartak rosszat hallani a korábbi munkáltatómról, én egyet tudok mondani: nagyon köszönöm azt a hosszú időszakot, amelyet a TV2-nél tölthettem.

– Úgy tudom, a közeljövőben nem tervezi, hogy visszatér a képernyőre.

– Ez megint logisztikai kérdés. Januártól májusig 51 alkalommal állok színpadon, színházakban, kultúrközpontokban, agorákban, több olyan napom lesz, amelyen előadásom van, mint amikor nincs. Ez óriási felelősség, és őszinte műfaj. Amíg a filmet másfél-kétmilló ember is láthatta, a könyveimet is több százezren vették a kezükbe és olvasták, addig most a közönség ott lesz tőlem másfél méterre. Ilyen esetben másfél perc erejéig sem lehetnek kifogások, nem fájhat a fejem, a fogam, nem számít, hogy rosszul aludtam. Azt ígérem, hogy ezeken az előadásokon mindenki sokkal erősebb lesz, vidám, lebilincselően izgalmas estét ajánlok. Újítás, hogy a székesfehérvári műsorom alkalmával az utolsó tíz percben koromsötét lesz. Azt kérem majd a közönségtől az előadás végén, hogy csak akkor tapsoljanak, ha a korábbinál sokkal erősebben távoznak. De nem akarom megkerülni a kérdést, a televízióval kapcsolatban soha nem mondom, hogy soha, a múlt hét végén is együtt kávéztam a TV2 egyik tulajdonosával, ám ebben a pillanatban csak az előadások érdekelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!