26 tonna sóder az árokban, felborult egy kamion

Csákberény - Nemsokkal hét óra előtt reggel a Csákberényt Söréddel összekötő úton felborult egy kőszállító kamion. A sofőr szószerint karcolásokkal megúszta a balesetetet. Rakománya, huszonhat tonna sóder az árokba borult.

Dunaújvárosi Hírlap

A teherautót vezető sofőr lapunkat arról tájékoztatta, ma reggel hét óra előtt néhány perccel egy köszállító kamionnal és 26 tonnányi sóderrel Gántról a kőbányától Söréd felé haladt. 

A kanyargós és szűk út egyik éles jobbos kanyarjában egy szemből érkező zöld színű Opel Corsa áttért a kamion sávjába, annak vezetője megpróbállt lehúzodni ám az árokszélén már nem tudott korrigálni és felborult. 

A sóder az árokban landolt
Fotó. Koppán Viktor Dávid

Az Opel megállás nélkül továbbhajtott. 

A baleset pillanatában egy szabadnapos tűzoltó járt arra, aki értesítette kollégáit és a rendőrséget. A kamion vezetője szerencsés módon kisebb karcolásokkal magától mászott ki a felborult járműből. 

Elmondása szerint annak is köszönheti hogy nem sérült, mert be volt kapcsolva a biztonsági öve. 

A Fehérvári tűzoltók a helyszínre a daruval illetve a Fehérvár I-es gépjárműfecskendővel vonultak Hadlaczki István tű. hadnagy, szolgálatparancsnok irányításával. Miután közel háromnegyed órás munkával kilapátolták a felborult kamion pótkocsjában maradt sódert, a daru segítségével talpra állították a teherautót. 

A műszaki mentés idejére a rendőrség fálpályás, illetve teljes útzár mellett állította meg a forgalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!