Egy lépésre a végső sikertől az Acélbikák

Miskolc - A Dab.Docler jégkorongozói két nyertes hazai mérkőzés után ma este Miskolcon folytatták a MOL Liga döntősorozatát, ahol a harmadik győzelmet is begyűjtötték.

Gallai Péter

Miután csütörtökön a DAB megszerezte a második győzelmet is a MOL Liga döntőjében, másnap reggel útnak indult Feldkircbe. Ugyanis a mai, Miskolc elleni döntő előtt szombaton este még a Nationalligában is játszania kellett a dunaújvárosiaknak, méghozzá negyeddöntőt. Mivel a pályelőny az osztrákoknál volt, ezért az Acélbikák ismét többezer kilométeres menet elé néztek.

A két csapat az alapszakaszban döntetlenre végzett az eredmények tekintetében, de az  ebben a sorozatban is végső sikert kitűző Dab.Docler szakmai stábja nem pihentetett a miskolci meccsre, a legerősebb kerettel mentek Ausztriába is az újvárosiak. A találkozó sajnos ennek ellenére sem sikerült túl jól, ugyanis a Feldkirch  3-1-re győzni tudott a fásultan játszó vendégek ellen, 1-0-ás előnyre szert téve a három sikerig tartó párharcban.

A meccsen  megsérült Jozef Mihalik, így az eltiltás miatt hiányzó Azari mellett  ő, valamint Jobb és Kiss Ákos sem játszhatott vasárnap, a  Miskolccal vívott MOL Liga finálé harmadik összecsapásán. A borsodiaknál a verekedés miatt eltiltott Fodor és Lindgren nem szerepelhetett.

A találkozó első perce máris eseménydúsra sikeredett, Velebny kiállítása után Saluga tíz másodpercet várt csak a vezetést jelentő miskolci találat megszerzésével.  Az első felvonás több gólt nem hozott, és sokáig a második sem.  Pedig erre egy  kiugrás után a miskolci  Dubeknek, majd egy csiki-csuki helyezetet kihagyva, a Saluga-Dubek párosnak is volt esélye, s Bonar szólóját is bravúrral védte Sevela. A   dunaújvárosiak sem maradtak adósak a ziccerekkel, amelyek  két perccel a harmad vége előtt végre góllá is értek.  Szappanos löketét még védte Budai, de a kipattanót már bevágta, 1-1.

Az utolsó harmad elején Pozsgai, majd egy buta szabálytalanság miatt Hegyi Á. Zoltán is a büntetőpadra ülhetett, a kettős fórt Nagy rögvest ki is használta, ismét a Jegesmedvék vezettek. Szimpla hátrányban Dubek nem tudott betalálni az üres kapuba, amiért csak köszönetet mondhatott neki az újvárosi publikum. A 43. percben azután egy hatalmas védelmi hibát használt ki a DAB, Somogyit  hagyták egyedül, 2-2.   Az Acélbikák az egyenlítés után még magasabb fokozatba kapcsoltak, Peterdi a kapu mögül visszafordulva tüzelt,  korongja a hálóban kötött ki. Végre vezetett a DAB.

Ám a Miskolc nem adta olcsón a bőrét, a hátralévő időben több veszélyes rohamot indítottak, de az Acélbikák is több nagy helyzetet elpuskáztak.  Az utolsó percek nagy  izgalmakat hoztak, a DAB kettős emberhátrányt is kivédekezett. A miskolciak a végén a lehozták a kapusukat, de így sem jártak eredménnyel.

A harmadik siker után  csak egy lépésre van  a Dab.Docler az aranyéremtől, amelyet a hétfőn 18.15-kor kezdődő, miskolci meccsen meg is szerezhet.

Miskolc -Dab.Docler

2-3 (1-0, 0-1, 1-2)

Miskolc, 1500 néző. Vezette: Kovács, Halassy, Bedő, Soós.

Miskolc: Budai K. - Budai R. , Jarabek (1), Bonar (1), Rafaj, Nagy 1 - Chmelo, Saluga1, Láda, Dubek (1), Sijka (1),  Orosz  - Urbán, Popovics, Szilágyi, Ritó - Túróczy, Mocsári, Tóth, Miskolczi. Vezetőedző: Greg Lindqvist.

DAB: Sevela -  Velebny,  Hüffner, Peterdi 1, Galanisz, Szabados  - Pozsgai (1), Hegyi, Nagy, Vaszjunyin (1), Somogyi 1 - Lencsés, Kiss D. (1), Gröschl (1), Pavuk, Szappanos 1  Erdélyi, Tőkési, Papp V., Hegyi Á. Z., Virág. Vezetőedző: Stephan Lundh.

Kiállítás: 8, ill. 28 perc.

 Jó erőben vannak

A meccs után Stephan Lundh, az Acélbikák  vezetőedzője  arról beszélt, hogy  nagyon jó találkozót  láthatott a közönség. Amelyen, el kell ismerni, bármelyik csapat nyerhetett volna.  A svéd szakember szerint az, hogy megint az  utolsó harmadban tudták megfordítani az összecsapást, a DAB remek erőnléti állapotát mutatja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!