A jégkorong MK-ban is Dab-Miskolc döntő lesz (fotóval frissítve)

A dunaújvárosi jégkorongozók ma két mérkőzésen is pályára léptek. Egy győzelem és egy vereség a mérlegük. A jégkorong Magyar Kupa pénteki döntőjébe a címvédő Dab.Docler és a Miskolci Jegesmedvék csapata jutott be.

Agárdy Csaba

A MOL Liga fináléját szintén ez a két gárda vívta, ott a Dunaújváros szerezte meg a győzelmet.
    
Dunaújvárosban ma este a DAB első alakulata és a Sapa Fehérvár AV19 farmcsapata találkozott. A vártnak megfelelően a hazaiak léptek fel a mérkőzés kezdete után támadólag, azonban a Sapa fegyelmezetten védekezett, nehezen tudtak a dunaújvárosiak az ellenfelük harmadába kerülni. A fehérváriak letámadásokkal és néhány ellentámadással azt is bizonyították, hogy a góllövésről sem mondtak le. Tíz perc telt el és egyik oldalon sem alakult ki jelentős helyzet. A harmad hátralévő részében azonban az Acélbikák begyújtották a rakétákat: a 13. percben Vaszjunyin megszerezte a vezetést. A gól után végképp fölénybe került a DAB, a 17. percben emberelőnyből Azari volt eredményes, majd hat másodperccel a harmad lefújása előtt Lencsés is betalált (3-0).

A második harmadban az Acélbikák nem folytatták a gólgyártást. A Sapa Fehérvár továbbra is agilisan játszott, néhány helyzetet kialakított, ugyanúgy, mint a dunaújvárosiak, változhatott is volna az eredmény, de a kapusok mind a két oldalon jó teljesítmény nyújtottak. Bár az is igaz, hogy az Acélbikák megfontoltan játszottak, tudva azt, hogy pénteken a kupában, majd szombaton Feldkirchben a Nationalligában is kemény csata vár rájuk. Annak ellenére, hogy a mérkőzés továbbra is sportszerű volt, ebben a játékrészben több kiállítást ítéltek a bírók. Azonban az emberelőnyös helyzetekben sem született gól, így az első harmadban kialakult 3-0-lal várhatták a csapatok a befejező felvonást.

 Az utolsó húsz percben  a DAB hatalmas fölénybe került, végig támadott, szép akciókat alakított ki. Ezekből a szlovák légiós, Mihalik, Azari és a végig jól játszó védő, Lencsés révén három gólt szerzett, kialakítva a 6-0-ás végeredményt.

A kupa másik elődöntőjét Miskolcon játszották, ahol a hazaiak, a Jegesmedvék a Dab.Docler farmcsapatát fogadták. A dunaújvárosiak vezetőedzője, Szakács Ferenc az alábbi csapatát küldte jégre: Rajna - Accres, Tőkési, Dancsfalvi, Virág, Szabados - Ványi, Nagy R., Papp Cs., Mestyán, Strenk - Vargyas, Prakab, Léránt, Jonk, Komáromi  Muzsik, Kis A., Szepessy M., Gungl, Szepessy B. A DAB megpróbálta kiharcolni a győzelmet, és bekerülni a pénteki döntőbe. Azonban a MOL Ligában ezüstérmes Jegesmedvék 4-2-re nyertek, így most is finalisták. A DAB két gólját Dancsfalvi szerezte.

A Dunaújvárosi Jégcsarnokban pénteken folytatódik a Magyar Kupa. A harmadik helyért 15.30 órakor a DAB II és a Sapa II, míg az aranyéremért 19 órától a DAB I és a Miskolc játszik.

Dab.Docler  Sapa Fehérvár AV19

6-0 (3-0, 0-0, 3-0)

Dunaújváros, 600 néző. Vezette: Halassy, Abonyi, Wolf.

 DAB: Sevela - Velebny (1), Hüffner, Peterdi (2), Galanisz (1), Azari 2, Pozsgai, Hegyi Ádám, Somogyi, Mihalik 1, Vaszjunyin 1, Kiss D., Erdélyi P., Pavuk, Gröschl, Szappanos (1), Lencsés 2, Papp V. (1), Hegyi Ádám Zoltán. Edző: Stephan Lundh.

 Sapa: Pleszkán - Reiter A., Varga, Németh, Hajós, Kocsis, Farkas Tamás, Maklári, Vincze, Tóth, Farkas Lőrinc Simon, Hetényi, Balogh, Hamvai, Reiter R., Horváth, Dósa. Edző: Kóger István.

Kiállítások: 12, illetve 8 perc.

Miskolci Jegesmedvék - Dab.Docler II. 4-2 (3-0, 1-1, 0-1)

gól: Jarabek (4.), Rafaj (11.), Dubek (13., 32.), illetve Dancsfalvi (40., 55.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!