Színházi világnap, háromórás diákszínházzal, csokijutalommal

Dunaújvárosban három és fél órányi színházat kaptak a Gárdonyi iskolába látogatók, mindössze egy tábla csokoládé áráért. Az elsősöktől a nyolcadikosokig minden korosztály képviseltette magát. Telt ház, szakmai zsűri, s egy remek főhajtás a színház világnapja alkalmából.

Mint azt Bognár Csilla, az intézményegység-vezető elmondta: a program elsődleges célja az volt, hogy a kultúra, és elsősorban a színház fontosságára felhívja a figyelmet.
A diákok március elejétől készültek a mai előadásokra: plakátok, meghívók és díszletek születtek  a szorgos kezek munkájából, s a  próbával eltöltött órák sokasága jelezte: illő módon szeretnének emléket állítani a színházi világnap előtt.

A tizenöt osztály előadását igazi szakmai zsűri osztályozta: a Bartók színházának nyugalmazott művészeti igazgatója Smuk Imre, a szintén a Bartók nyugalmazott általános igazgatója Knódel Mária, illetve a Petőfi (és ezzel együtt  a Gárdonyi) iskola igazgatója, Rideg István mellett Vincze Erzsébet nyugdíjas tanár néni volt annak a bizottságnak a tagja, amely a különböző minősítéseket adományozta a fellépőknek. Emellett közönségdíjak is voltak: a legjobban tetsző előadás az 1.c osztály Mese a legokosabb nyúlról című darabja lett; a legötletesebb előadás a 6.d Chicago musicalje, illetve a 8.c Hencegő hercegnő című előadása lett; a legjobb főszereplő díját az alsósok közül Tomanóczy Bálint,  a felsősök közül Donászy Dorottya kapta; a legjobb mellékszereplő az alsósok közül  Pákolicz Máté,  a felsősök közül  Sztojka Márton lett; a legjobb jelmez díját az 1.d osztály nyerte el; a legjobb díszlet pedig a 3.c osztályé lett. A kiemelt arany minősítést a 4.d osztálynak ítélte oda a zsűri.

A díjazottak, s a fellépő osztályok abból a  csokoládéból részesültek, amelyet a nézők hoztak (a rendezvényre  a belépő egy tábla csoki volt).
Emlékezés - színházzal a középpontban.

Székesfehérváron nyílt próbát tartottak a Vörösmarty Színházban. Részletek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!