Motorcsónak-Eb: háromszáz kör hat óra alatt

Dunaújváros - Maratoni, hat órás motorcsónak Eb-futamot rendeztek szombaton a dunaújvárosi öböl vizén négy kategóriában: a legjobbak háromszáz kört tettek meg.

Anda Fábián

A gumicsónakok megbízhatósági, maratoni futamán ismételten az oroszok fölényeskedtek: mind a négy kategóriában a dobogó legfelső tetejére állhattak, első helyen végzett Class 1-ben a New Star csapat, Class 2-ben a Palitech, Class 3-ban az ELCO, Class 4-ben, a legkisebbek között pedig a Marlin alakulata. A négy magyar hajó  zömével dunaújvárosi pilóták alkotta csapattagokkal  sem szégyenkedhet: Class 2-ben a Hungaronyul a második legtöbb kört tette meg, szám szerint 291-et.

Az ezüstérmes csapat tagjai: Lengyel László, Bodrogvölgyi Richárd és az orosz Andrey Ovchinnikov. Class 1 és Class 3 osztályban nem indult magyar hajó, de a legkisebbek között indult az Air Wolf - Lukács János, Gál Roland, Cserni Béla, Behaevski Roman -,  a Hungarowolf   - Pikó Petra, Kisari Gábor, Törjék Szilveszter -, és az Orca - Danka Ferenc, Gyenei Norbert, Kisparti Zoltán. Ők az utolsó helyen futottak be, viszont Cserniék az előkelő  második helyen végeztek - 215 kört teljesítettek a hat órás futamon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!