Ígéretes kapcsolat - Elektrotechnikai téren erősített a Dunaferr középiskola

Dunaújváros – Új partnerrel gazdagodott a Dunaferr középiskola. Az együttműködésből számos téren profitálhat az intézmény és a diákság. Elektrotechnika.

Szabó Szabolcs


A Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) Dunaújvárosi Területi Szervezete és a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola ünnepélyes keretek között kötött együttműködési megállapodást szerdán. Az együttműködést a szakmai egyesület és az iskola vezetői Rejtő János és Csapó Gábor látták el aláírásukkal – tájékoztatta lapunkat Fábos Zsolt, az intézmény munkatársa. A felek által szorgalmazott cél, az elektrotechnika alkalmazási színvonalának emelése, a tudományos-, oktatásiés a gyakorlati szakmai tevékenység erősítése az iskolában. A gyakorlatban segítik a Dunaferr Iskola oktatóinak, tanulóinak, valamint az MEE tagok szakirányú szakmai fejlődését, a fiatal szakemberek szakmai beilleszkedését, sikeres pályafutásuk indítását. Az iskola vállalta, hogy a pályaválasztás előtt álló fiataloknak bemutatja és népszerűsíti az elektrotechnikai képzést, valamint támogatják az elektrotechnika eredményeinek széleskörű megismertetését, különös tekintettel az élet és a környezet megóvására. Fábos Zsolt lapunknak elmondta: a megállapodás hosszú távú célokat is megfogalmaz, így esetenként az iparágat, a képzést érintő műszaki és gazdasági kérdésekben közös szakmai álláspontot alakítanak ki, és azt eljuttatják majd az illetékes szervekhez, döntéshozókhoz. A diákok és az oktatók a mindennapokban is használhatják a szakmai társaság támogatását. Ennek egyik példája, az iskola felkérésére a MEE szakmai üzemlátogatást, kihelyezett fizika órát szervez a pályaválasztásban érintett iskolások részére. Az oktatási intézmény és az elektrotechnikai egyesület vezetői leszögezték: bíznak benne, a jövőben számos területen kamatoztathaják az együttműködésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!