Drogosok tanyája lett a Duna-part

Kábítószeres fiatalok tanyája lett a Duna-partra vezető lépcsősor. A bokrokban tucatjával hevernek az öngyújtótöltő flakonok, gyógyszeres fiolák.

Szigeti Sándor

 

Megdöbbentő jelenségre hívta fel figyelmünket egyik olvasónk. Papp Istvánné azt mesélte lapunknak, a Duna-parti lépcsősorokon egyre gyakrabban tűnnek fel kábítószerező tinédzserek:

- A legújabb módszer az, hogy az öngyújtók feltöltéséhez használt kisméretű, gázzal töltött palackokat vesznek a fiatalok, és a gázt belélegezve kerülnek bódult állapotba. Azért, hogy biztosra menjenek, a  gyógyszertárakban vény nélkül kapható, kedélyjavító tablettákat,  nikotintartalmú készítményeket, valamint alkoholt isznak a gázra, és nagyon sokszor a kórházban kötnek ki - mondja a hölgy, aki egyébként maga is az egészségügyben dolgozik, tehát tudja, mit beszél.

Papp Istvánné megmutatta lapunknak a helyszínt. S valóban: a felső Duna-part kórház mögötti részen  a bokrok alján tucatjával hevertek az eldobott, citromsárga színű gázfeltöltők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!