Eszméletlen buli volt!

<strong>Dunaújváros</strong> - Ritkán hallani ilyet alpolgármester szájából, de ma megtörtént: Cserna Gábor eszméletlen buliként jellemezte a 2008-as EFOTT-ot.

Szigeti Sándor



A sajtótájékoztatón elhangzott, folytatódnak a fejlesztések a szigeten, nincs megállás.Cserna Gábor és Tóth László szemmel láthatóan nagyszerű   hangulatban érkezett meg a beszélgetésre, a két városatyának fülig ért a szája. Rögtön az elején leszögezték, nem párt sajtótájékoztatót jöttek tartani, hiszen az EFOTT a város ügye volt. Kezdettől fogva elnyerte ugyanis a fesztivál a teljes közgyűlés támogatását.

 Nincs megállás, megyünk tovább.  Az őszi közgyűlési szezon kezdetén az első dolgunk lesz kiírni a meder kotrására a közbeszerzési pályázatot. Szeretnénk rendbe tenni a faházakat, kialakítani egy homokos plázst, és vendéglátóhelyeket vonzani aszigetre. Előtte azonban elszámolást kérünk arról, hogy mire költötték a közgyűlés által a fesztiválhelyszín rekonstrukciójára megszavazott százmillió forintot - fogalmazott Tóth László. 

Cserna Gábor úgy látja: az EFOTT csak a kezdet volt, jöhetnek az újabb rendezvények.  A most elvégzett infrastrukturális fejlesztések elegendők ahhoz, hogy bármikor helyet tudjunk biztosítani egy hasonló, nagy rendezvénynek. A faházakat szeretnénk felújítani, ezek is ráköthetők lesznek a víz- és csatornahálózatra. Szeptemberben első dolgunk lesz, hogy közbeszerzési pályázatot írjunk a szabadstrand medrének kotrására, és meg kell oldani az Üdülősor csatornázását is  adott ízelítőtt a város előtt álló további feladatokról Tóth László, aki ezúttal a városfejlesztésért felelős dr. Dorkota Lajos helyettesítette.

Jelenleg is be van adva egy nyolcszázmillió forintos Európai Uniós pályázat a Szalki-sziget teljes rekonstrukciójára, de ha ez nem jönne össze, akkor a városnak kell majd a zsebébe nyúlnia  fogalmazott a képviselő.

A tegnapi sajtótájékoztatón egyértelműen kiderült, hogy a városvezetésnek hosszútávú és komoly szándékai vannak az EFOTT helyszínnel.

 Ha már bevállaltuk az EFOTT megrendezését, és sikerült egy jó fesztivált csinálni, itt Dunaújvárosban, akkor miért állnánk meg? Bízom benne, hogy ez csak az első lépés volt, és más rendezvényszervezők is látnak majd fantáziát Dunaújvárosban. Az infrastruktúra most már adott, bármikor képesek vagyunk fogadni egy hasonló rendezvényt - fogalmazott Cserna Gábor. 

A humán ügyekért felelős alpolgármester hozzátette: sokan  főként az idősek közül  féltek, hogy milyen lesz a város közbiztonsága és köztisztasága a rendezvény idején. Most már elmondhatjuk, hogy teljesen balhémentesen és kifejezetten jó hangulatban telt a fesztivál. A tavalyi ötvennyolcezres debreceni nézőcsúcsot is sikerült megdönteni, eszméletlen buli volt a szigeten! - mondta közvetlen hagnemben Cserna Gábor.

Időközben eldőlt az is, hogy a 2008-as agusztális rendezvényeit már a szabadstrannál  rendezi meg a város. Az első előkészületek megtörténtek ez ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!