Képriport az egykori Vidám Park pusztulásáról

Dunaújváros - Az egykor tömegeket megmozgató városi Vidám Park pusztulásáról többször is írtunk, a több éve üresen álló egység látványa szívbe markoló. Múltidéző jegyet váltottunk a szellemparkba. Figyelem, a jókedv kizökkentésére alkalmas képanyag következik.

Anda Fábián

Csernobil, Pripjaty - akaratlanul is a halott város jut eszembe a Vidám Parkban tett félórányi séta közben. Jóllehet, a bejáratnál tábla figyelmeztet: Kutyával őrzött terület, ezzel szemben az igazság az, hogy még a kutya sem kíváncsi az egykor városrésznyi lakót  felnőttet, gyereket   idevonzó szórakozó-komplexumra. Pedig lefogadom, mindenkinek van emlékképe az Old Shutterhand-filmekre hajazó western lovaglópályáról, a 8-as számú dodzsemről (mert ezen kívül csak egyet találtunk félig megrongálva), a zsákbamacska horgászásról, a körhintáról és az Elvarázsolt Kastélyról  hogy csak a legpopulárisabbakat említsük. Nem véletlen, hogy a bejárás során 1985-ös naptárokat találtunk, a falon Mézga család feszít  ekkoriban élte fénykorát a Vidám Park. Ez a név már rég nem aktuális. A több hektáron elterülő park látványa lehangoló - ám úgy tűnik, ez még nem a vég. Elképzelések szerint az Eszperantó úti edzőpálya eladásából származó pénzt beruházhatják az egykor vidám park területén...

Még több kép: itt!

Szentkuti Tamás
és Bernáth Zsolt, a Cruel World Team alkotói egy filmmel állítanak emléket az egykor szebb napokat látott dunaújvárosi Vidám Parknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!