Megjutalmazták a kulcsi mészárlás felderítésében résztvevőket

Dunaújváros - Nem tudom elégszer kifejezni köszönetemet Önöknek! - mondta a kormánymegbízott a kulcsi mészárlás felderítésében résztvett rendőröket és polgárőröket jutalmazó ünnepségen.

Bóbics László

A Kulcs községben, április 6-án történt, négy halálesettel és három súlyos sérüléssel járó bűntett felderítésében és kezelésében kiemelkedő szerepet játszó rendőröket és polgárőröket jutalmazták meg péntek délelőtt a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság dísztermében.

A kapitányság szolgálaton kívüli állománya is összegyűlt ez alkalomból, hogy köszöntse bajtársait. Ott volt dr. Dorkota Lajos, a Fejér Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, dr. Galambos Dénes, a kormánymegbízott kabinetfőnöke, dr. Simon László dandártábornok, Fejér megye rendőr főkapitánya, Budavári Árpád alezredes, dunaújvárosi rendőrkapitány  és Árva Helga, Kulcs jegyzője.

Az ünnepi állománygyűlésen átadták az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője által adományozott ajándéktárgyat Nagy József rendőr főtörzszászlósnak, a dunaújvárosi kapitányság közrendvédelmi osztálya szolgálatparancsnokának.

Dorkota Lajos kormánymegbízott és Simon László megyei rendőr főkapitány emléklapot és tárgyjutalmat adományozott Katona Tibor hadnagynak, a főkapitányság bűnügyi igazgatóság bűnügyi osztály vagyonvédelmi alosztálya  vezetőjének, Beke József őrnagynak, a bűnügyi igazgatóság bűnügyi-technikai osztály helyszínelő alosztálya kiemelt bűnügyi főtechnikusának, Simon Sándor törzszászlósnak, a dunaújvárosi kapitányság közlekedésrendészeti osztálya helyszínelő és balesetvizsgálójának, Kőkuti Krisztián zászlósnak, a kapitányság közlekedésrendészeti osztálya helyszínelő és balesetvizsgálójának, Jakus László főtörzsőrmesternek, a kapitányság közrendvédelmi osztálya körzeti megbízott alosztály körzeti megbízottjának, Boda Tamás főtörzsőrmesternek, az adonyi rendőrőrs járőrének, Menyhárt Gergő törzsőrmesternek, az adonyi rendőrőrs körzeti megbízottjának, Bilig Dániel próbaidős őrmesternek, az adonyi rendőrőrs pályakezdőjének, Mercs Ádám próbaidős őrmesternek, az adonyi rendőrőrs járőrének, Nagy Enikő próbaidős őrmesternek, az adonyi rendőrőrs járőrének, Kinter Gyulának, a Kulcsi Polgárőr Egyesület elnökének, Tóth Jánosnak, a Kulcsi Polgárőr Egyesület szolgálatvezetőjének. Kulcs község önkormányzata pénzjutalomban részesítette Boda Tamás  főtörzsőrmestert és Nagy Enikő próbaidős őrmestert, a jutalmat Árva Helga kulcsi jegyző adta át. További hét rendőr tárgyjutalmat kapott.

Végül Dorkota Lajos kormánymegbízott és Simon László főkapitány méltatta az akcióban részt vevő rendőrök, polgárőrök  helytállását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!