Michael Jackson születésnapját ünnepelte a világ - Guinness-rekord a Thrillerre

Mexikó - Szombaton a világ számos pontján - Indiától Oroszországon keresztül Spanyolországig - tánccal és virágokkal emlékeztek a közelmúltban elhunyt popsztárra - Michael Jackson ezen a napon lett volna 51 éves. Mexikóban összesen 13 107 rajongó táncolt egyidejűleg a Thriller című dalra: teljesítményükkel bekerültek a világrekordokat számon tartó Guinness-könyvbe.

MTI

A mexikói fővárosban megtartott rendezvényen a táncolókon kívül több tízezren vettek részt a popsztárra emlékezve. 

A rajongók közül sokan zombinak voltak beöltözve, mások az énekest imitálva napszemüvegben, fekete dzsekiben és fehér kesztyűben elevenítették fel a Thriller című videoklipből ismert tánclépéseket. 

A mexikóvárosival egy időben Barcelonában is megpróbálkoztak csúcsfelállítással, de a spanyol városban csupán 697 jelentkező akadt. 

A Thrillerre együtt táncolók rekordját korábban a Collage of William and Mary diákjai tartották, akik májusban adták elő a számot 242 táncossal. 2008-ban pedig egy brit középiskoláé volt még arekord 147 résztvevővel. 

New Yorkban is ünnepeltek

Több ezer rajongó gyűlt össze helyi idő szerint szombat késő délután New Yorkban, egy brooklyni parkban, hogy közösen emlékezzenek a popsztárra. 

A Prospect Parkban megrendezett születésnapi parti házigazdája Spike Lee fekete bőrű filmrendező volt, aki 1996-ban két Jackson-videoklip elkészítésében is közreműködött. 

A szakadó eső ellenére rengetegen énekeltek és táncoltak a lemezlovasok által megszólaltatott egykori sikerdalokra a szabadtéri rendezvényen. Sokan utánozták a pop királyaként is emlegetett énekesjellegzetes mozdulatait, a tömegben pedig egyre másra tűntek fel a puha kalapot és fehér kesztyűt viselő Jackson-imitátorok.


(Fotó: MTI/EPA/ALEX CRUZ)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!