Muki és személykocsijai a Vidám Parkban vesztegelve várják a jobb időket

Dunaújváros - A közgyűlésen múlik, hogy a Vidám Parkban veszteglő kis mozdony és két személykocsija útra kelhet-e Palkonyára az elkövetkezendő hetekben.

Körmendi Erzsébet

A Palkonyai Tavak Kft. kéréssel fordult Dunaújváros önkormányzatához: kölcsön kérnék Mukit és két személykocsiját egy időre. A családi vállalkozásként működő kft. több mint tíz éve gazdálkodik a Villány melletti Palkonya községhez tartozó közel száz hektáros tórendszer területén. A cég vezetői gondoltak egy nagyot, körülbelül öt-tíz kilométeres pályahosszúságú, keskeny nyomtávú vasútvonalat  építenének ki, és azzal oldanák meg a gazdaságon belüli szállításokat. Nem titkolt szándékuk, hogy turisztikai célokat is szolgálna a kisvasút  - biztos sokan élnének ezzel a kellemes szórakozási, kirándulási lehetőséggel. A pályahálózat kialakításához már hozzákezdtek. A MÁV-tól 2010-ben tehervagonokat vásároltak  - huszonöt darabot - ezeket azóta folyamatosan újítják fel.

A turisztikai látványosság viszont Muki lenne. Pontosabban  a kismozdony és kocsijai, amelyeket a dunaújvárosi modell mintájára készítenének el. A palkonyaiak hat-kilenc hónapra kérnék kölcsön  a helyben féltve őrzött - bár szebb időket is megélt - szerelvényt, amíg mintát vesznek róluk. Utána egy-két külső optikai elemmel ellátva visszahoznák Dunaújvárosba. A Palkonyára és visszaszállítás költségét természetesen a cég fizeti, szükség esetén készpénzletétet is vállal, igazolva szándéka komolyságát. Kérdés: mint mond rá a közgyűlés csütörtökön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!