Néhány tipp a gyors és látványos szépüléshez

<b>DH</b> - A vendégek már az ajtóban toporgonak? Ilyenkor jól jöhet néhány hatékony és gyorsan elkészíthető pakolás. Pár perc elég, hogy ráncba szedje magát.

duol.hu

Petrezselyempakolás (normál bőrre): négy evőkanál tehéntúrót keverjünk össze egy csomag apróra vágott petrezselyemmel, és kenjük fel az arcunkra, majd pihenjünk le, és takarjunk le arcunkat egy nedves, meleg kendővel. Fél óra perc elteltével langyos vízzel mossuk le a pakolást.

Krumplipüré-pakolás (zsíros bőrre): Két szem burgonyából készítsünk pürét és keverjünk bele apróra vágott fehérkáposzta-levelet. 20-25 percig hagyjuk az arcunkon, végül mossuk le langyos kamillateával.

Gyümölcspakolás (száraz bőrre): Daráljunk le vagy turmixoljunk össze bármilyen friss gyümölcsöt. A pempőt keverjük össze egy kevés tejszínnel, és hagyjuk az arcunkon 15 percig, végül langyos vízzel öblítsük le.

Avokádo-pakolás (rugalmassá teszi a bőrt): A magas olaj-, illetve A- és B-vitamintartalmú avocado összetört húsából, egy tojássárgájából és egy-két kávéskanál citromléből készült pakolás hatására 15-20 perc után rugalmasabb, üdébb lesz a bőr.

Kamillavirág-pakolás (nyugtató hatású): Forrázzunk le két kanál kamillavirágot, főzzük péppé, és ha kihült, helyezzük arcunkra 15-20 percre.

Salátapakolás (szoláriumozás vagy napozás után): Néhány szép salátalavélből, egy tojássárgájából és kevés tejszínből készült pépet tegyünk az arcunkra, majd miután megszáradt, langyos kamillateával átitatott vattadarabkával töröljük le.

Almapakolás (ránctalanító hatású): Reszelt almát keverjünk össze tejszínnel vagy tejföllel, majd 15 perc múlva langyos vízzel mossuk le.

Tojásfehérje (bőrfeszesítő): a tojás fehérjét egy ecset vagy az ujjunk segítségével kenjük az arcunkra. Minél tovább hagyjuk a bőrünkön, annál hatásosabb.

Mézpakolás (narancsbőrsimító hatású): A tejföl és a méz keveréke kiváló a combunkon kialakuló narancsbőrre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!