Daruszentmiklós

2014.04.09. 15:50

EU-s vetélkedő, pályaorientációs szervizlátogatás

Daruszentmiklós - Két testvértelepülési projekt is fut február elsejétől a Benedek Elek általános iskolában.

Rankasz Brigitta

Lezárult az egészséges életmód keretében szervezett kosárlabda bajnokság, de kipróbálhatták a birkózás alapjait, és a sportsérülések ellátását is a diákok.

André Krisztina és Szallár Tímea előadássorozatának témája az Európai Unió működése volt. Megismerhették annak népességét, országainak jelképeit, és az unió nyújtott lehetőségeket is. Különös hangsúlyt kaptak a fiatalok számára elérhető külföldi ösztöndíjak, tanulási, gyakornoki lehetőségek.

Nemrég az első pályaorientációs foglalkozáson vettek rész a diákok Kulcson az Autójobb Ktf. műhelyében. Koronczai Edit, dr. Nagy Margit, Szallár Tímea, André Krisztina és Fehér Krisztián tanárok kisérték a nyolcadikosokat az izgalmas műhelymunkára, magyar testvériskolájuk településére.

A foglalkozáson megismerték a szervizelés folyamatát, a műhely életét, sok szakmai fogalmat.

A kulcsi autószerelő műhelyben – a nyolcadikosok megismerkedhettek a szervizelés folyamatával és a fontosabb alapfogalmakkal (Fotó: Rankasz Brigitta)

A lézeres futómű ellenőrzést már számítógép vezérli, ezt is érdeklődve figyelték, de a hidraulikus emelők működése is szokatlan látványt nyújtott. Sokféle szerszámot kipróbáltak, nagyon izgalmas feladatokat kaptak. A kerékcsere ügyességüket, gyorsaságukat is próbára tette.

Sok élménnyel gazdagodva tértek haza, ahol folytatódik a programok sora. Ebben az időszakban főként a húsvéti hagyományokkal ismerkednek az iskola diákjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!