Daruszentmiklós

2014.06.18. 13:35

Elköszöntek a daruszentmiklósi diákok a tanáraiktól, iskolájuktól

Daruszentmiklós - Tizenegy diák búcsúzott Daruszentmiklóson a Benedek Elek Általános Iskolában június 13-án négy órakor a ballagási ünnepségen, évzárón.

Rankasz Brigitta

Daruszentmiklóson ünneplő díszbe öltözött a település általános iskolája a jeles alaklomra. Szülők, rokonok, családtagok, barátok összejöttek, hogy elköszönjenek a ballagó diákoktól, együtt ünnepeljenek velük. Az alsóbb osztályok tanáraikkal együtt sorfalban álltak, ahogy ez minden évben történik, így jut egy-egy személyes búcsúpillantás, kedves mosoly is a diáktársaknak, tanároknak azoktól akik elmennek. A végzősök még utoljára körbejárták a termeket. Majd a fináléban énekelték közösen a jól ismert dalt: Arra születtünk, hogy mindig menjünk, meg ne álljunk...

Dr. Nagy Margit a Benedek Elek Általános Iskola igazgatója elköszönt a ballagó diákoktól. Beszédében elmondta, a színvonalas szakmai munka mellett a családias légkör is előnye intézményüknek. Köszönetet mondott a kollégáknak, a képviselő testületnek, a polgármesternek, a civil szervezeteknek, a szülőknek és a diákoknak, hiszen a közös munkához a jó kapcsolat nagyon fontos, és Daruszentmiklóson ez is megvan. Elmondta, az idén rengeteg rendezvényük volt már eddig is, és négy helyre mennek nyári táborba a diákokkal. Sopron, Balatonszárszó, Aggtelek és Zamárdi célállomásuk, tehát izgalmas pihenés lesz az éves munka jutalma. Találkoznak a testvérteleülések diákjaival is újra a táborokban. Külön köszönetet mondott Ságiné Kiss Andreának és Tar Miklósnak, ők nyolc évig voltak a szülői szervezet vezetői, és a gyermekekkel együtt most ők is elköszöntek.

Koch Bálint, Kanderka Hajnalka, Balogh Cintia,Gyalus Balázs, Hellebrandt Tamás, Sági Alexandra ,Pirger Mónika, Menyhárt Attila,Dienes Dominik, Tar Gergő, Kanderka Alexandra és Koronczai Edig osztályfőnök. Dr. Nagy Margit igazgató köszöntötte a daruszentmiklósi diákokat (Fotó: Rankasz Brigitta)

A ballagók ünnepélyesen átadták a tarisznyát az igazgatónak, felkötötték a zászlóra a szalagot, s színvonalas műsorokkal köszönték meg a pedagógusoknak, szülőknek, diáktársaiknak a sok segítséget és kedves emléket.

Búcsúztak társaiktól a hetedikesek is, s ezután ajándéközön következett. A ballagóktól Rauf Norbert polgármester egyenként, név szerint köszönt el, s könyvet ajándékozott nekik. Majd a Falulánc Szövetség és a Kertbarátok Egyesület is meglepetéssel kedveskedett, Hajdu Annamária óvodavezető is átadta az intézmény dolgozóinak útravalóját a diákoknak. Kutrovácz Péter, a Daruszentmiklós Gyermekeiért Alapítvány kuratóriumának elnöke Kanderka Alexandra ballagónak jó tanulmányi eredményét díjazta könyvutalvánnyal.

Dr. Nagy Margit igazgató  köszöntötte a daruszentmiklósi diákokat  (Fotó: Rankasz Brigitta)

Minden évben osztályonként egy, a legjobban tanuló könyvet kap, az iskola alpítójának emlékére. Ezt most Puskás Eszter, Molnár Zétény, Sári Rajmund, Strasszer Máté, Kunos Jázmin Hanga, Kanderka Barbara, Balázs Máté, Sági Alexandra vette át.

A rendezvény végén a negyedik osztály kedves műsorát láthattuk, és az elsősök is megmutatták, ügyesen megbirkóztak a betűk hadával. Természetesen mindenki megkapta az év végi bizonyítványát is, így volt, akinek otthon is folytatódott az ajándékozás.

És hangzott újra az utolsó dallam ismét Arra születtünk, hogy napsugárba kapaszkodjunk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!