Daruszentmiklós

2016.01.19. 15:21

A daruszentmiklósiak szeretnék, ha saját orvosuk lenne

Daruszentmiklós – Januártól új felállásban működik a háziorvosi körzet. A testület döntésének értelmében saját feladatellátási körbe vonták az egészségügyet.

Horváth László

Rauf Norbert Daruszentmiklós polgármestere tájékoztatta lapunkat az új elképzelésekről, tervekről.

– Eddig egy cég végezte a szolgáltatást, és ugyanez a cég biztosította a feltételeket is. Közel 20 év és egy tartós betegség után megszűnt a korábbi ellátási forma. Januártól az önkormányzat a feladatellátó, amit egyelőre helyettesítéssel tudunk megoldani. Az új felállással bővült a foglakoztatott létszám. Baracsról érkezett hozzánk egy ápoló, akinek szolgálati lakást tudunk biztosítani. A helyettesítésben jelenleg Fekete Borbála doktornőre számíthatunk, aki Kisapostag és Baracs egyik körzete mellett Daruszentmiklóson rendel hetente négy nap. Ezen felül a laborvizsgálatokhoz szükséges vérvétel is helyben megoldott. Júliustól felszabadul a praxis így pályázat útján keressük a körzeti orvost – ismertette a fejleményeket röviden a polgármester.

Majd folytatta: – A híres daruszentmiklósi emberszeretet és szépen felújított szolgálati lakást tudunk biztosítani. A kistelepülések között középmezőnybe tartozó, mintegy ezerötszáz fős településről van szó. Bízunk benne, hogy a sok kicsi körzetes praxisok helyett vonzó lesz majd a mienk. Érdemes a jelentkezőknek figyelembe venni a környék adta lehetőségeket is. Az ügyeleti rendszerekbe, helyettesítésekbe, vagy a városi kórház munkájába is be lehet dolgozni, ami szakmailag mindenképpen alternatíva. Ami még kiemelendő: Mivel tartósan betöltetlen a praxis, ezért állami pályázaton is indulhat az orvos, ahol tíz millió forintos támogatás nyerhet. Helyi szinten pedig minden forrás rendelkezésre áll a működő egészségügyi szolgálat megteremtéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!