Daruszentmiklós

2015.09.01. 13:54

A fél falut tanította Fekete Mihályné, Edit néni

Daruszentmiklós - Fekete Mihályné, Edit néni nyugdíjas tanítónő Daruszentmiklós Községéért Díjas.

Horváth László

Fekete Mihályné pályáját 1983-ban, Daruszentmiklóson kezdte képesítés nélküli tanítóként, az akkor még Dánieltelepi Általános Iskolában. 1991-ben a bajai Tanítóképző Főiskolán szerzett tanítói oklevelet. Az elmúlt években volt osztálytanító és dolgozott összevont osztályban a kisszentmiklósi településrészen, a 2004/2005-ös tanévben mint megbízott iskolavezető irányította az intézmény életét. A gyengébb képességű gyermekek felzárkóztatása érdekében fejlesztőpedagógusi diplomát is szerzett. A tanórákon kívül is fáradtságot nem ismerve szervezte az iskola szabadidős tevékenységeit, nem csak a gyerekekkel, szüleikkel is megtalálta a közös hangot. Így lett hosszú éveken keresztül a Szülői Munkaközösség vezető pedagógusa.

- Közel harminc év alatt a fél falut tanítottam. Rengeteg emberi kapcsolat alakult ki a hosszú idő alatt, melyből nagyon sok ma is aktívan működik. A családias jellegű oktatásnak köszönhetően teljes generációkat nevelhet a pedagógus. Pályám meghatározó pontjának tekintem, amikor a tanítóságtól a fejlesztőpedagógia felé indultam. Az utóbbi években egyre nagyobb szükség van a hátrányos helyzetű gyerekek segítésére. A munka legnagyobb elismerése látni fejlődni, felnőni a generációkat - mondta a kitüntetett Fekete Mihályné.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!