Daruszentmiklós

2016.03.15. 17:45

A lakókkal együtt tervezték a jövőt

Daruszentmiklós – A község életének legfontosabb dolgait, az önkormányzat pénzügyi lehetőségeit és a fejlesztési elképzeléseket tekintették át a daruszentmiklósiak a közelmúltban tartott közmeghallgatáson.

Horváth László

Az önkormányzat vezetői évértékelő összejövetelt tartottak Daruszentmiklóson március elején a kúriában. Elsősorban a 2015-ös eredményeket és az idei esztendő várható fejlesztéseit ismerhették meg a lakóhelyük sorsa iránt érdeklődők. Az eseményről és az ott elhangzottakról Rauf Norbert polgármester tájékoztatta lapunkat.

A falupark fejlesztése kiemelten fontos idén is. Archív képünk ott készült a 2015-ös falunapon Fotó: Horváth László

– Valamelyest csökkentek a tavalyhoz képest Daruszentmiklós idei pénzügyi lehetőségei. 170.5 millió forinttal szemben 149.5 millió áll a bevétel és kiadás tervezésénél. A célok megvalósításánál elsősorban a pénzügyi egyensúlyra törekszik az önkormányzat. A fejlesztéseknél az óvoda, a polgármesteri hivatal és a régi iskola felújítása, munkahelyteremtés, iparterület bővítés, garázs létrehozása a hivatalnál, az orvosi rendelő felújítása és a falupark fejlesztés szerepel a távlati célkitűzésekben. Ez utóbbi helyszínen a vizesblokk, a közművesítés és a világítás I-II. üteme után további parkosítás, útszélesítés, főzőhelyek, kemence, fedett színpad, rendezvényépület és felnőtt játszótér kialakítása a terv.

Tovább folytatódik a helyi pályázati lehetőségek kihasználása, amelyet saját erőből old meg a község. 2015-ben 35 millió forint érkezett a községbe, amelynek révén 24 fő munkához jutott. Az idén az „Út őr” és a közfoglalkoztatási programban újra 20-25 főt lesz lehetőség foglalkoztatni egy bő 12 milliót meghaladó keretből. Nagyjából ezek a tervek és elképzelések Daruszentmiklóson a 2016-os esztendőben. A lakossági hozzászólásokban köztéri világítási gondokat, a helyrajzi számok hiányosságait, a kommunális adó kivetésének módját és a közlekedési morál romlásának problémáját emelték ki a felszólalók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!