Daruszentmiklós

2014.09.10. 16:10

Családi nap, barátokkal

Daruszentmiklós - Ha egy településen bárkinek problémája akad, szinte mindig a polgármestert, vagy a rendőrt hívja, először. Így aztán az érintettek szolgálata sokszor huszonnégy órából áll. Most pihentek baráti találkozójukon Daruszentmiklóson, a Rozsdás tónál

Rankasz Brigitta

Kiss István tulajdonos két és fél hektáros gyönyörűen kialakított, három tavas területét 2010-ben építette, s a béke szigetének nevezi. Ezen a csodálatos helyen tartitt baráti összejövetelt hét település polgármestere és nyolc rendőre szeptember 7-én. A déli térség falvainak vezetői és a lakosok biztonságára vigyázó körzeti megbízottak, családjaikkal együtt vettek részt a rendezvényen.

Rauf Norbert Daruszentmiklós első embere és Farkas Dániel helyi körzeti megbízott volt most a vendéglátó. Úgy tervezik, minden évben más helyszínen rendezik majd meg a baráti összejövetelt.

Horgászversennyel indult a nap, a legnagyobb hal kategóriában keresték a győztest, melyre kívülállók is nevezhettek. A hat és fél kilós ponty Farkas Dániel horgára akadt, jövőre nehéz helyzetbe kerül az, aki majd szeretné ezt felülmúlni.

Miközben a bográcsban főtt id. Farkas Imre felülmúlhatatlan birkapörköltje, Rauf Norbert különleges babéros, borókás vadat készített (a receptet mindketten elhallgatták), a dicséreteket nem győzték hallgatni.

Természetesen szóba került a munka is. A polgármesterek, Farkas Imre, Márok Csaba, Nagy Attila, Rauf Norbert, Várai Róbert külön köszönetet mondott egy oklevéllel a település nyolc rendőre közül a mezőfalvi Remsei Tamásnak, aki hat éve tölti be posztját a faluban. A főtörzs-őrmester azt mondja, kollégáival együtt rengeteg segítséget kapnak az önkormányzatoktól, így sokkal hatékonyabb a rendőri munka.

Mezőfalva kiemelt rendőre egy éves kora óta él a faluban, három gyermek büszke édesapja, s nagyon szereti a munkáját. Felesége szerint a magánéletük sokszor szenved csorbát párja feladatai miatt, de nem bánják, mert az emberek szeretete és megbecsülése ezt kárpótolja.

Ez a nap a pihenésről szólt, s összehozta még jobban azokat, akik mindennapjaink biztonságáról gondoskodnak együttgondolkodva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!