Daruszentmiklós

2014.01.29. 18:45

Derű, mosoly, lendület

Daruszentmiklós - Január 25-én töltötte be kilencvenedik születésnapját a falu lakója, Virág István.

Rankasz Brigitta

 

A születésnapját ünneplő Virág István és felesége, Manci néni  (Fotó: Rankasz Brigitta)

Pista bácsi a Ménesmajori Állami Gazdaságban tanulta ki a szőlőművelést, amihez egészen nyugdíjba vonulásáig hű maradt. Sok embernek tanította meg a helyes művelést. Mint az oltó emberek sokan, ős az ország legtávolabbi pontjain is megfordult, a hagyományos és új szőlészeti szakismeretek közvetítője volt. A faluban a mai napig segíti tanácsokkal a hozzá fordulókat, a kérik.

Pista bácsinak most is van szőlője és jó bora, az éves fröccshöz való mindig megterem, ám kedvenc fajtája a sok új nemesítés ellenére is az Otelló maradt.

Manci nénivel, párjával, aki 87 éves, 1947. október 10-én kötötték össze az életüket. Azóta élnek szeretetben, a kertben megtermelik a főzéshez valót, az udvaruk mindig frissen felsepert, rendezett, egész nap tevékenykednek. Fiatalos gondolkodásuk, tettrekészségük irigylésre, és követésre méltó.

A családjuk, lányuk, unokájuk és három dédunokájuk körében ünnepelték a neves napot. Pista bácsit köszöntötte Rauf Norbert polgármester is. Otthonában, adta át Orbán Viktor miniszterelnök által megküldött díszemléklapot illetve az önkormányzat saját címerével ellátott ajándékbort.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!