Daruszentmiklós

2017.01.02. 16:35

Erős civil közösség

Daruszentmiklós - Évértékelő sorozatunkban a városkörnyéki települések vezetőit kérdeztük az elmúlt esztendő fontosabb eseményeiről és a jövő terveiről.

Horváth László

- Daruszentmiklóson a települési intézmények működtetése mellett a közmunkaprogramra és a jövő fejlesztéseihez szükséges pályázatok előkészítésére koncentrált a falu vezetése - avatta be lapunkat a 2016-os esztendő kiemelt történéseibe Rauf Norbert polgármester. Negyven közmunkás foglalkoztatásával 1,6 km járdát újítottunk fel.

A benyújtott pályázatokban a Daru sor csapadékvíz-elvezetése, iparterület-fejlesztés, a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése, a falupark fejlesztése, ezen belül a sportpark létrehozása említhető nagyobb volumenű elképzeléseinkben.

A csíkkozmási testvértelepülés küldöttségét is fogadták. Középen Rauf Norbert polgármester
Fotó: Horváth László

Előkészültünk a piactér, az inkubátorház és a külterületi utak karbantartására vonatkozó gépbeszerzési pályázatok idei beadására. A fejlesztéseket illetően igyekeztünk megteremteni és megspórolni az önerőhöz szükséges pénzügyi forrásokat - mondta a község polgármestere.

Majd folytatta: - Eredményeinkben kisebb pályázatok, például a közösségi színterek fejlesztésére szolgáló eszközbeszerzések munkálatait tudtuk elkezdeni. Létrehoztunk egy szociális szövetkezetet, amellyel a jövőben helyi munkahelyeket szeretnénk teremteni. Önkormányzatunk különböző ingatlanvásárlásokkal is gyarapította vagyonát a fejlesztési elképzeléseihez. Jelentős a község társadalmi civil élete.

A falunap egyre több vendéget vonz a térségen kívülről is. A látogatók száma sokszorosa a településen lakók számának. A legfontosabb számunkra, hogy a vendégek évről évre visszatérnek hozzánk. Büszkék vagyunk a civil szervezeteinkre, az áldozatkész munkájukra, a gyermekeink sikereire és intézményeink munkájára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!