Daruszentmiklós

2015.06.03. 15:56

Falulánc: értékelték a tavalyi évet, s megtervezték az ideit

Daruszentmiklós - A Falulánc Kulturális és Közérdekű Szövetség május 23-án tartotta beszámoló közgyűlését. Fogarasi Béla, az egyesület elnöke számolt be az előző évről, s a tagokkal együtt megbeszélték az idei esztendő feladatait.

Rankasz Brigitta

Megtelt a Barátság ház a hét végén is, közel hetvenen jöttek el, hogy egy jó hangulatú estét töltsenek el ismét a lelkes közösségben.

- Az idén úgy gondolta a vezetőség, közgyűlésünkre meghívjuk azokat a szomszéd szervezeteket is, akik rendezvényeinken rendszeresen részt vesznek, működésünk nem titok, lássák munkánk egészét - kezdte Fogarasi Béla köszöntője után, majd azzal folytatta, nagyon mozgalmas volt a tavalyi év, s megköszönte a közel ötvenfős tagságnak, hogy bármikor számíthatott rájuk. Felsorolásából kiderült, a 2004-ben bejegyzett közösség, mely tavaly tíz éves volt, valóban fontos szerepet tölt be a helyiek életében, hídként jó kapcsolatot ápol minden intézménnyel, s a többi civil szervezettel.

Tavalyi legnagyobb beruházásuk a Barátság ház bővítése, felújítása volt, erre öt millió forintot nyertek pályázaton. Megszépült az épület, és sok falusi szervezet tartja itt programjait. Természetesen a helyi önkormányzat amely legfőbb támogatójuk most is sokat segített, hiszen az önrészt nem tudták volna saját erőből fedezni.

Hagyomány már minden évben a disznóvágás, a nőnapi és névnapi est, májusban elmaradhatatlan a családi főzőverseny. Júniusban Szent Iván-napi rendezvényt, júliusban körzeti nyugdíjas olimpiát tartanak. Az ő kezdeményezésük volt a Falupark létrehozása is a szép zöldterületre már vizesblokk, és játszótér is épült, s kedvelt családi pihenőhelye lett a helyieknek, lehet, hogy idén a falunapot is ott tartják. Ezen kívül a település karácsonyi rendezvénysorozatának is ők a gazdái, s nem ballagnak el iskolások, óvodások úgy, hogy a tarisznyába ne kerülne Faluláncos ajándék.

Csupán néhány abból a sokszínű sorozatból, amely évek óta rendszeresen összehozza a tagokat és a vendégeiket, s vonzza az új belépő családokat, hiszen taglétszámuk egyre nő.

Béla bácsi a pénzügyekről is tételesen beszámolt, ebből kiderült a tagság éves díja minimális, csupán háromezer forint, s az év elejét az idén is, mint eddig, pozitív mérleggel kezdték.

Több mint tíz évig Kiss Lászlóné Eta készítette könyvelésüket, és sok másban is segített, mivel ezeket a teendőket már nem tudja vállalni, a vezető és a tagság ezúton köszöni meg áldozatos munkáját mivel ő személyesen nem tudott részt venni az estén.

A beszámolót az egybegyűltek elfogadták, az idei esztendőben is sokat lesznek együtt, s az estet vacsorával, táncos-zenés mulatsággal zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!