Daruszentmiklós

2016.11.15. 19:10

Légtisztítóra gyűjtöttek az óvodásoknak

Daruszentmiklós - A Szederinda Óvoda november 11-én pénteken már tizenhatodik alkalommal rendezte a hagyományosan intézményfejlesztésért létrehozott jótékonysági bálját.

Horváth László

Daruszentmiklóson két csoportban 40 gyerek számára nyújtanak kimagasló nevelési szolgáltatást. Az óvoda alapfeladatai mellett a néphagyományőrzés és környezettudatos nevelés kap kiemelt figyelmet - tájékoztatta lapunkat a jótékonysági bált megelőző percekben Hajdu Annamária, az óvoda vezetője.


A falu apraja nagyja táncra perdült a aprónép megsegítéséért

A 2002 óta közigazgatásilag is önálló településen a közel 1300 főre tehető lakosság rendkívül összetartó, különösen szívesen mozdulnak, ha olyan nemes ügy érdekében kell összefogni, mint a falu jövőjének is tekinthető óvodáskorúak támogatása. Így volt ez a felvezetőben említett alkalommal is, mikor péntek este zsúfolásig teltek az óvoda termei jótékony, bálozni szerető felajánlókkal. A cél ezúttal egy só tartalmú légtisztító berendezés vásárlása, mert a negyven óvodás negyede komoly légúti problémákkal küszködik. A megjelentek számát tekintve biztosan sikeres gyűjtést könyvelhetnek a kicsik javára. Ahogy az óvodavezető később nagy örömmel megállapította - ilyen sokan talán még nem is voltak!


Sótartalmú légtisztítóért gyűjtöttek az óvodások Daruszentmiklóson Fotó: Horváth László

A bált megelőzőleg a helyi csoport adott Márton napjához készített műsort, majd a daruszentmiklósi néptáncosok előadásának tapsolhattak a vendégek. Műsor után vacsora és Márton-napi totó nyújtott kellemes perceket, végül pedig kitűnő hangulatban reggelig ropták a táncot a daruszentmiklósiak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!