Daruszentmiklós

2015.04.01. 13:54

Még most is sokat olvas a 95 éves Molnár József

Daruszentmiklós - A falu Fő utcájának egyik családi házában él Molnár József, aki még most is sokat olvas, sokat hallgatja a rádiót,és a televízióban követi a mai kor eseményeit.

Rankasz Brigitta

Március 25-án ünnepelte 95. születésnapját, s a jeles napon köszöntötte őt Rauf Norbert, a település polgármestere és Pulainé Varga Gabriella aljegyző. Az önkormányzat ajándékain kívül átadták Magyarország miniszterelnökének nevében a szépkorú polgárainknak készített ünnepi emléklapot is

Molnár József Róbertvölgyben született, 7 gyermekes családban nőtt fel, legkisebb gyermekként, s bár kitűnő tanuló volt, a gazdálkodást választotta. Később is, egész életében állattartással, földműveléssel foglalkozott. 1941-ben bevonult, s harcolt a háborúban is, de visszatért, s 1950-ben feleségül vette Ekler Teréziát, akivel 51 évet éltek együtt szeretetben, békességben.

A falu legidősebb polgára derűs, jó egészségnek örvend, idejét hasznosan tölti a mai napig. Szomszédjában él családjával József fia, ők segítik, és sok időt töltenek vele.

A jeles napon együtt ünnepelt a család, gyermekei, unokái, s kilenc dédunokája, akik közül a legidősebb húsz éves, a legkisebb pedig óvodás. A szülinapi Eszterházy tortát Alinka unokája sütötte, aki cukrásztanuló, s nagypapája jelesre értékelte a remekművet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!