Daruszentmiklós

2013.10.30. 14:10

Nagy tökpartit rendeztek Daruszentmiklóson

Daruszentmiklós - Vannak, akik azt mondják, nálunk nincs halloween, mert népszokásainknak nem része. A gyerekek mégis nagyon kedvelik.

Rankasz Brigitta

Józsa Vanessza Krisztina, Kunos Viktória Emma vámpírszerepben

Tény ugyanis, hogy sok más európai országhoz hasonlóan hazánkban is régóta egyre népszerűbbek az úgynevezett halloween bulik.

Október huszonötödikén, az őszi szünet előtti péntek délután Tök partit tartottak Daruszentmiklóson a Benedek Elek Általános Iskolában. Az intézmény kollektívája kialakította a saját hagyományait,évek óta megtartják a halloweent,igazítják azt a szokásrendszerünkhöz,természetesen teret adva a vámpíroknak, boszorkányoknak is. Érdekes ,kellemes tapasztalatokkal gazdagodtam rendezvényükön.

Az épület melletti pályán tökfaragó versenyt szerveztek a diákoknak. Osztályonként, ott készítették a hozott tökökből a remekműveket, így valóban saját munkát értékelt a zsűri, aki a Falulánc Szövetség tagjaiból állt. A legkisebb és legnagyobb tököt az ötödikesek készítették. A legszebb tököt a hetedik osztály faragta,a legszebb boszorkányt szobrát pedig az elsősök mintázták meg. A díjakat ,tortákat és a tombolához az ajándékokat szintén a Falulánc Szövetség ajánlotta fel.

Majd az elkészült alkotásokba mécseseket helyeztek, s izgalmas fénnyel megvilágították az egész folyosót. A sejtelmes fényben kezdődött a jelmezes mulatság. A nagyok a Monster High mintájára ,híres szörnyek csemetéiként uralták a sulit,persze csak a mulatság kedvéért, a kicsik pedig boszorkány, vámpír, varázsló és más szörnyűségesen félelmetes jelmezekbe bújtak, s úgy ropta mindenki a tini diszkóban a kora estig.

Közben a büfében fogyott a magyaros ,hagymás zsíroskenyér halloween ide vagy oda , s bulizott a csapat, szülők, pedagógusok, diákok együtt.

A rendezvény szervezője Szallár Tímea a diákönkormányzat segítő tanára és Sági Viktória nyolcadikos tanuló volt, természetesen a fél nyolckor befejeződő eseményt a diákok rendrakással, takarítással zárták,s a töklámpások fényének eloltásával elcsendesedett az iskola egy időre.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!