Daruszentmiklós

2014.09.05. 19:20

Díszpolgári címet és Daruszentmiklósért-díjat adományoztak

Daruszentmiklós - Fogarasi Bélát választották idén a település díszpolgárává. Négyen Daruszentmiklósért-díjat vehettek át Rauf Norbert polgármestertől.

Munkácsi Imre

Daruszentmiklósért-díjazott lett Stadler Ferencné, Berg László, Puskás Gábor és Medve Attila. Stadlerné meghatározó közéleti személyiség a településen, tanácstagként több cikluson át eredményesen képviselte Daruszentmiklós érdekeit Előszállás Nagyközség testületében. Támogatta a falu önállósodását, egyik élharcosa volt Daruszentmiklós megszületésének.

Berg László a polgárőrség egyik legaktívabb tagja, munkájával kiemelkedően szolgálja a község közbiztonságának javítását. Önkéntesen és önzetlenül védi a lakók és az intézmények tulajdonát, aktívan részt vesz minden rendezvényen. Közösségi munkája ezen a területen egyedülálló és példamutató.

Puskás Gábor a helyi polgárőrség alapító és állandó aktív tagja. Kiemelkedő az e téren végzett munkája, önkéntes tevékenysége a közbiztonságért. Az önkormányzat vezetői bármilyen közérdekű kéréssel fordulnak hozzá,mindig készséggel állt rendelkezésre, önzetlenül segít.

Medve Attila önkéntes, öntevékeny munkát végez, részt vesz minden önkormányzati, települési rendezvényen, megyehatáron belül és túl is öregbíti Daruszentmiklós hírnevét. Enöke a Magyar Hagyományőrző és Lovas Egyesületnek alapításától kezdődően, 2009. február 11-től. Tevékenységével igyekszik megőrizni és továbbadni a régi ősi magyar népi hagyományokat.

Fogarasi Béla Daruszentmiklós alapítása óta tagja a képviselőtestületnek, a község alpolgármestere. Előtte Előszállás testületében volt tag több cikluson át, mindvégig Daruhegy, Kisszentmiklós és Dánieltelep érdekeit védte. Elkötelezett híve volt Daruszentmiklós önállóvá válásának. A település életében azóta is aktívan részt vesz, nem csak mint közéleti személyiség, de mint civil szervezet képviselője is: a Falulánc Kulturális és Közérdekű Szövetség alapító tagja és elnöke 2004 szeptemberétől. Aktív tagja a polgárőrségnek. A település életének valamennyi területén szervezőként és szereplőként jelen van, az önkormányzat, az intézmények, a civil szervezetek programjaiban egyaránt. Aktív résztvevője a testvértelepülési kapcsolatoknak. Fogarasi Béla köztiszteletben álló személy, példamutató emberi magatartása, elhivatottsága, önzetlen szerepvállalása méltó és követendő példa mindenki előtt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!