Daruszentmiklós

2014.12.17. 18:30

Gál Tamás cukrász a hazájában szeretne boldogulni

Daruszentmiklós - Sokan indulnak útnak, s hazánkon kívül próbálnak szerencsét. Van, aki külföldön marad, s bár erős a honvágy, itthon nem él meg, csupán látogatóba jön családjához.

Munkácsi Imre

Vajon mi az oka annak, hogy egy kiváló cukrász, (aki elismert és keresett Magyarországon kívül is) egy kis településen, Daruszentmiklóson nyit cukrászdát, s Ménesmajorban érzi otthon magát? Erről beszélt Gál Tamás, a Gál Cukrászüzem tulajdonosa:

- Tizenkét éves koromtól dolgozom a szakmában, családi cukrászvállalkozásban, Siófokon jó nevű üzletünk volt, eleinte nem szerettem a kényszer szülte munkát. Nehéz volt megfelelni az elvárásoknak. Akkor úgy éreztem, elveszi a karácsonyt, a nyaramat, mert a vállalkozói élet nem ismer ünnepet, szabad napot, bár sokan csupán a jólétet látják benne, annak azonban hatalmas az ára - meséli a kezdeteket.

Élete kalandosnak tűnik a külső szemlélőnek, járt sok helyen, dolgozott Bécsben, egy híres kávézó cukrászüzemében, egy évig tanult is külföldön, sok tapasztalatot gyűjtött más országokban. Majd visszatért és átvette a családi vállalkozást, de úgy érezte, nem változott semmi. A nyár ugyanúgy dolgos volt, télen az ünnepeken kívül szinte alig volt forgalom. Idén májusban döntött úgy, hogy a csendes Ménesmajorban letelepszik. Különleges élmény volt számára, hogy errefelé milyen segítőkészek, kedvesek az emberek, s megnyitotta Kisszentmiklóson a fehérvári úti üzletét. Mindent szinte saját kezével tett rendbe, s meglepődött rajta, a helyiek közül máris milyen sokan látogatják. Kis boltja kedves, igényes, s különlegessége, hogy minden munkafázist láthatunk az üvegezett elválasztók mögött, látványcukrászda, ami Magyarországon ritkaság.

Tamás a tudásával bárhol boldogulna, de nem vágyik milliókra, itt, hazájában szeretne élni, szerényen megélni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!