Daruszentmiklós

2013.11.27. 18:15

Tűzifával segítik a családokat Daruszentmiklóson

Daruszentmiklós - A belügyminisztérium döntése alapján szociális célú tűzifa vásárlásához kapcsolódó kiegészítő támogatást nyert az önkormányzat pályázaton.

Rankasz Brigitta

Daruszentmiklóson 1290-en élnek, a nehéz anyagi körülmények között élő, és idős, egyedülálló emberek megsegítésére pályáztak - mondta el Rauf Norbert polgármester.

Az elnyert támogatás összesen negyven erdei köbméter tűzifa, 609.600 forint összegben. Ehhez önrészként 80.000 forint plusz áfa összeggel járul hozzá a testület, illetve a szállítás költségeit vállalja.

A megyében hatvanhét település részesül ebben a támogatási formában, a polgármester szerint a községnek megítélt mennyiség nagyon jónak mondható a lakosság számához mérten.

A rászorulóknak juttatható mennyiség a képviselőtestület döntése értelmében egy köbméter ingatlanonként. Azt, hogy ki élvez elsőbbséget a juttatásnál, a szociális törvény alapján a BM rendelet szabályozza. Előnyt élveznek azok, akik aktív korú ellátásában, időskorúak járadékában, lakásfenntartási támogatásban, vagy adósságcsökkentő támogatásban részesülnek, illetve ezek közül több feltétel is vonatozik rájuk. Azok is, akik halmozottan hátrányos helyzetben lévő gyermeket nevelnek.

Pulainé Varga Gabriella aljegyző tájékoztatása szerint ezen kívül, törvényileg még több szigorú feltétele is van annak, hogy a községben ki kaphat tűzifát. Tájékoztatás és az igényléshez szükséges nyomtatvány Daruszentmiklós Önkormányzati Kirendeltség Hivatalában kérhető, és december hatodikáig be kell nyújtani. A kérelem benyújtásához jövedelemigazolást is csatolni kell. A képviselőtestület december huszadikáig hozza meg döntését, majd tíz munkanapon belül kihordják a tüzelőt.

Decemberben így próbálnak meg segíteni azokon a családokon a községben, akik nehéz körülmények között élnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!